Προϊόντα χωρίς αλάτι: Πότε και γιατί να τα επιλέξω;

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 13:08
Προϊόντα χωρίς αλάτι: Πότε και γιατί να τα επιλέξω;

Τα προϊόντα χωρίς πρόσθετο αλάτι κεντρίζουν όλο και περισσότερο το καταναλωτικό ενδιαφέρον κι όχι αδίκως.

Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα στην έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών για τη μείωση του άλατος; Θα πρέπει να ανησυχούμε;

Τα παραπάνω είναι λίγα από τα ερωτήματα των καταναλωτών αλλά και των ατόμων με χρόνια νοσήματα.

Ας αναλύσουμε, λοιπόν, την αξία του άλατος και τη θέση του στην καθημερινή μας διατροφή.

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το αλάτι, και συγκεκριμένα το νάτριο που περιέχει, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανόργανα συστατικά. Ο ρόλος του στον οργανισμό είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς το νάτριο συμμετέχει στα εξής:

Ρύθμιση του pH

Υδατική και ηλεκτρολυτική ισορροπία

Διαβίβαση των νευρικών ώσεων

Μυϊκή σύσπαση

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 13:25