της Φωτεινής Μπήτρου, Γυμνάστρια

Είστε έτοιμοι να αθληθείτε; Φτιάξτε το παρακάτω ενεργειακό τσάι και εξασφαλίστε αρκετή ενέργεια.
Συνταγή για δύο άτομα :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-1 ΠPEZA IΠΠOΦAEΣ
-3 KAPΔAMO ΣΠAΣMENA
-ΦPEΣKO TPIMMENO MAYPO ΠIΠEPI
Tα βράζουμε σε δύο κούπες νερό για δέκα λεπτά.Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε
-1/2 KOYTAΛAKI KOYPKOYMAΣ(turmeric)
-1/2 KOYTAΛAKI KANEΛΛA KEYΛANHΣ
TA AΦHNOYME ΓIA 5 ΛEΠTA TOYΛAXIΣTON.
ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΨΥΓΕΙΟ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ
Γνωρίζατε ότι:

1.Ιπποφαές ένας δυναμίτης υγείας: 
Ρώσοι και Κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο. Επίσης, ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και όχι μόνο αυτό. Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση.

2.Κάρδαμο:
Λέγεται ότι οι αρχαίοι στρατηγοί διάταζαν τους στρατιώτες να τρώνε κάρδαμο για να πάρουν κουράγιο. Από κει, προφανώς, βγήκε και το ρήμα «καρδαμώνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3.Μαύρο πιπέρι:
Αυτό το μπαχαρικό δρα ως διουρητικό. Επίσης, κάνει το σώμα μας να ιδρώνει και έτσι το απαλλάσσει από βλαβερές τοξίνες.

4.Κουρκουμάς:
Ππολυάριθμα εργαστηριακά πειράματα εέδειξανοτι η κουρκουμίνη μπορειί να έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιισχαιμική, αντιφλεγμονώδη, κατά της αρθρίτιδας ακόμη και αντικαρκινική, επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

5.Κανέλλα Κευλάνης:
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στο δημοφιλές μπαχαρικό λόγω κυρίως της επίδρασής του στην καταπολέμηση του διαβήτη. Επιστημονικές έρευνες και πειράματα έχουν αποδείξει την ικανότητα της κανέλας να μειώνει την αυξημένη γλυκόζη στο αίμα. Η ουσία MHCP της κανέλας, που ανήκει στις πολυφαινόλες, μιμείται την ινσουλίνη, ενεργοποιεί τους κυτταρικούς υποδοχείς ινσουλίνης και δρα εντός των κυττάρων σε συνέργεια με την ινσουλίνη. Επιπλέον, λόγω των αντιοξειδωτικών της ουσιών της η κανέλα δρα κατά των μεταβολικών διαταραχών, που επιδρούν στην αρτηριακή πίεση, στα επίπεδα σακ»χάρου στο αίμα και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

6.Μέλι:
Είναι μία απίστευτη πηγή ενέργειας.

Τα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από μαγαζιά που πουλάνε βότανα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης