Της Γιώτας Μίαρη  Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Το πιο σημαντικό κομμάτι ύστερα από τις αρχές της διατροφής που μας δίδαξε ο διαιτολόγος μας είναι να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα συντήρησης. Η συντήρηση συχνά αποφεύγεται διότι ο μόνος στόχος του πελάτη είναι πώς θα χάσει σύντομα βάρος και όχι πώς θα το διατηρήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητοί το πιο σημαντικό από όλα είναι να αλλάξετε τρόπο διατροφικής συμπεριφοράς και σκέψης και αυτό χωρίς την συντήρηση είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Ο εγκέφαλος προκειμένου να δεχτεί μια νέα πληροφορία ώστε αυτή να μετατραπεί σε συνήθεια χρειάζεται επαναληψιμότητα 2 χρόνων. Για παράδειγμα: εάν έχετε συνηθίσει να μην καταναλώνετε πρωινό τότε αυτό που έχει συμβεί είναι ότι ο εγκέφαλος για περισσότερο από 2 χρόνια έπαιρνε την πληροφορία να μην τρώει πρωινό και έτσι δημιούργησε μια νευρωνική διασύνδεση με αυτήν την πληροφορία.

Προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα νευρωνική διασύνδεση που θα μας επιτρέπει να καταναλώνουμε πρωινό κάθε μέρα χρειάζεται μια συστηματική προσπάθεια για 2 χρόνια. Μετά το πέρας των 2 ετών η συνήθεια αυτή θα είναι τόσο δυνατή όπου οποιαδήποτε αντιξοότητα και να συμβαίνει στη ζωή μας (επαγγελματική, ψυχολογική, συναισθηματική κλπ)δεν θα στέκεται εμπόδιο στις συνήθειές μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης