Οι υγιείς αρθρώσεις σου επιτρέπουν να κινείσαι και να γυμνάζεσαι. Στηρίζεσαι σε αυτές για κάθε μετατόπιση, μετακίνηση ή στροφή, για να καθίσεις ή να σταματήσεις. Μερικές αρθρώσεις είναι σταθερές, άλλες είναι υπεύθυνες για την κίνηση. Ισχυρές, υγιείς αρθρώσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών των οστών, όπως η οστεοπόρωση και η αρθρίτιδα. Δες πώς μπορείς να τις προστατεύσεις και να τις σώσεις.

1 Φόρα πάντα το κατάλληλο παπούτσι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλύτερες προπονήσεις και τα όργανα γυμναστικής πρέπει να σου ταιριάζουν όπως τα παπούτσια στα πόδια σου. Τα ακατάλληλα αθλητικά παπούτσια αφήνουν τις αρθρώσεις ευάλωτες σε κακή ευθυγράμμιση και μπορεί να προκαλέσουν διάστρεμμα και πόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης και μετά την άσκηση. Συνήθως, η συχνότητα χρήσης καθορίζει τη συχνότητα αντικατάστασης φθαρμένων παπουτσιών. Μην κρίνεις με βάση την εμφάνιση.

Το εσωτερικό σύστημα στήριξης του παπουτσιού μπορεί να μειωθεί πριν το εξωτερικό δείξει φθορά. Γι’ αυτό τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να έχουν καλή επένδυση.

Είναι πολύ σημαντικό για την προστασία των αρθρώσεων. Αν κάνεις κακή επιλογή, θα διαπιστώσεις μετά από 2-3 εβδομάδες μυϊκούς πόνους στις γάμπες, στις κνήμες και στα πέλματα. Μακροπρόθεσμα θα φανεί το πρόβλημα στις αρθρώσεις και θα επηρεαστούν οι αστράγαλοι, τα γόνατα, τα ισχία και η μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να κάνεις: Αναζήτησε τα σωστά παπούτσια για το άθλημά σου ή την προπόνησή σου. Το μέγεθος των ποδιών αλλάζει λίγο με την ηλικία. Πριν πας να αγοράσεις ένα αθλητικό παπούτσι, δες έναν φυσικοθεραπευτή, ο οποίος θα σου αναλύσει το περπάτημά σου. Ένα πελματογράφημα θα βοηθούσε επίσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης