Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν μια πρωτεϊνική διατροφή χάνουν βάρος και σε αντίθεση με άλλες δίαιτες που ίσως έχουν δοκιμάσει, δεν αισθάνονται πεινασμένοι ή ότι στερούνται.
Αλλά η διατροφή αυτή έχει και μειονεκτήματα.

Η όλη προϋπόθεση βασίζεται σε μια περίπλοκη μεταβολική κατάσταση γνωστή ως κέτωση, στην οποία το σώμα αναγκάζεται να καίει λίπος αντί για υδατάνθρακες για ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη που οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν – και οι μεγαλύτερες ανησυχίες που έχουν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

1. Κατανάλωση πολλών κορεσμένων λιπαρών
Η πρωτεϊνική δίαιτα περιορίζει την κατανάλωση υδατανθράκων σε μόλις 20 -50 γραμμάρια ημερησίως και ενθαρρύνει την αύξηση της πρόσληψης λίπους για να αντισταθμίσει τις ελλείπουσες θερμίδες.

Αν και τα στοιχεία που συνδέουν τα κορεσμένα λιπαρά με τις καρδιακές παθήσεις έχουν μπερδευτεί, μία από τις μεγαλύτερες και πιο πρόσφατες μελέτες σχετικά με το θέμα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν κορεσμένο λίπος είχαν 18% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στεφανιαία καρδιακή νόσο από αυτούς που έτρωγαν λιγότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές οδηγίες διατροφής συνιστούν επί του παρόντος τον περιορισμό των κορεσμένων λιπαρών σε όχι περισσότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης