Το καλό μάσημα της τροφής μειώνει την όρεξη και τις θερμίδες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 17:44
Το καλό μάσημα της τροφής μειώνει την όρεξη και τις θερμίδες

Μελέτες της τελευταίας πενταετίας δείχνουν πως όταν τρώμε αργά μπορούμε να διατηρήσουμε πιο εύκολα ένα χαμηλότερο βάρος. Πρόκειται για μια πολύ παλιά και εκ πρώτης όψεως περίεργη ιδέα.

Το 1903, ένας υπέρβαρος έμπορος έργων τέχνης από το Σαν Φρανσίσκο, ονόματι Οράτιος Φλέτσερ, πρότεινε σ’ αυτούς που ήθελαν να αδυνατίσουν να μασούν 32 φορές τις μπουκιές τους, όσο είναι ο αριθμός των δοντιών. Η θεωρία του ήταν ότι μπορούσε κανείς να φάει ότι ήθελε και να παραμένει αδύνατος αρκεί να πολτοποιεί την τροφή στο στόμα του κάνοντάς την εντελώς ρευστή. Ο ίδιος είπε ότι αδυνάτισε με αυτό τον τρόπο.

Πολλοί ειρωνεύτηκαν τον Φλέτσερ κολλώντας του το παρατσούκλι, “ο μεγάλος πολτοποιητής” αλλά ο ίδιος έγινε εκατομμυριούχος πουλώντας βιβλία και δίνοντας διαλέξεις. Το 1928, ένας φυσιολόγος από το Σικάγο εφάρμοσε τη δίαιτα της πολτοποίησης και έχασε 13,5 κιλά αλλά οι ειδικοί είπαν ότι αυτό συνέβη επειδή έχασε πολλές θερμίδες από το μάσημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 17:44