Κάνεις διατροφή αποφεύγοντας τους υδατάνθρακες και τα δημητριακά; Δεν χρειάζεται! Αυτά τα υγιεινά δημητριακά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία και το αδυνάτισμα.

1. Πλιγούρι
Το πλιγούρι είναι δημητριακό υψηλής βιολογικής αξίας, επειδή γίνεται από πολλά διαφορετικά είδη σιταριού, κυρίως όμως από το σκληρό σιτάρι. Περιέχει τη μικρότερη ποσότητα υδατανθράκων ανά μερίδα ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και είναι καλή επιλογή για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη υδατανθράκων, το πλιγούρι δεν είναι ιδανικό για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη ή αλλεργία στο σιτάρι.

2. Βρώμη
Η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β3) καθώς και στη βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, όπως είναι οι β-γλυκάνες, που συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στη καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος.Almond milk with peanut butter -mynutri.gr
Γάλα αμυγδάλου, βρώμη, φιστικοβούτυρο, φρέσκα φρούτα, και τριμμένη καρύδα!

3. Άγριο (μαύρο) ρύζι
Το άγριο ρύζι περιέχει βιταμίνες Β οο οποίες δίνουν ενέργεια στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Αυξάνουν την έκκριση σεροτονίνης, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεσή μας. Είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και πρωτεϊνών. To mynutri σου ετοιμάζει ρυζοσαλάτα με αβοκάντο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαλάτα με άγριο ρύζι, αβοκάντο, γιαούρτι και φρέσκα λαχανικά!

4. Κινόα
Με 4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μισό φλιτζάνι όταν συνδυάζεται με φασόλια ή φακές ο οργανισμός απορροφά επιπλέον φυτικές πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη που προσφέρει η κινόα είναι πλήρης, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα (τα εννέα αμινοξέα που δεν συνθέτει ο οργανισμός και πρέπει να τα παίρνουμε από τη διατροφή). 

Σαλάτα με αρωματισμένη κινόα από το mynutri.gr!

5. Κεχρί
Το κεχρί είναι ένα δημητριακό που αγαπούν οι χορτοφάγοι λόγω της μεγάλης ποσότητας σε πρωτεΐνη. Μια μερίδα κεχρί αποδίδει το 28% του μαγνήσιου που χρειαζόμαστε καθημερινά, το 16% του σιδήρου, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης (11 γραμμάρια δηλαδή το 22% της ποσότητας που χρειαζόμαστε) και οι φυτικές του ίνες φτάνουν τα 9 γραμμάρια, δηλαδή το 36% της ποσότητας που χρειαζόμαστε μέσα στην ημέρα. 

Θες να χάσεις 6 κιλά σε 1 μήνα; Το mynutri.gr είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης