Χοιρινό ή γαλοπούλα; Τι να επιλέξω για το τραπέζι των Χριστουγέννων;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014, 18:41
Χοιρινό ή γαλοπούλα; Τι να επιλέξω για το τραπέζι των Χριστουγέννων;

Tου Τόνι Νζείμ Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Γαλοπούλα ή χοιρινό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι... αλλά και στην καθημερινότητα μας; Ιδού η απορία!
Η παράδοση θέλει χοιρινό φρικασέ ή με σέλινο, αλλά τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε τη γεμιστή γαλοπούλα. Εσείς τι θα επιλέξετε; 
Η γαλοπούλα τα τελευταία χρόνια κερδίζει τη θέση που της αξίζει και αποτελεί το βασικό έδεσμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αν και πατρίδα της θεωρείται η Αμερική και οι πρώτοι που την εξημέρωσαν ήταν οι Αζτέκοι, στην Ελλάδα έφτασε κάπως αργά, τον 16ο - 17ο αιώνα και την τρώμε συνήθως μια φορά τον χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014, 19:05