Μην «τσιμπάτε» στις δημοφιλείς ασκήσεις, καθώς κάποιες από αυτές δεν έχουν το αποτέλεσμα που θέλετε.

Συμβαίνει το εξής: όσοι από εμάς δεν είμαστε επαγγελματίες γυμναστές δεν κάνουμε πάντα τις σωστές επιλογές σχετικά με τις ασκήσεις που πρέπει ή όχι να κάνουμε. Επιλέγουμε με βάση το ποιες είναι δημοφιλείς, τις προσωπικές μας προτιμήσεις, πόσο απολαμβάνουμε μια προπόνηση ή κάποια άλλη, τον χρόνο που έχουμε, αν οι φίλοι μας είναι μαζί μας, τον διαθέσιμο εξοπλισμό και πολλά άλλα. Αν και δεν υπάρχουν σωστές και λανθασμένες ασκήσεις, γιατί όλες έχουν τη χρησιμότητά τους, αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν ξεκινάς μία άσκηση είναι τρία πράγματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σχέση ρίσκου – κέρδους: Τα οφέλη της άσκησης είναι μεγαλύτερα από τον κίνδυνο τραυματισμού;

Τον στόχο της κάθε άσκησης: Γνωρίζεις σε ποιες μυϊκές ομάδες στοχεύει και πότε πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις;

Τα οφέλη για την υγεία σου: Για παράδειγμα, τα squats είναι μια σπουδαία άσκηση, αλλά μόνο όταν γίνονται με τη σωστή τεχνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν σκέφτεσαι να ενσωματώσεις στην προπόνησή σου κάποιες ασκήσεις, δες ποιες από αυτές τις ασκήσεις είναι υπερεκτιμημένες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

1) Burpees

Εκείνοι που «μισούν» να κάνουν burpees ίσως τώρα δικαιώνονται! Τα burpees είναι μία άσκηση που περιλαμβάνει τρεις κινήσεις: κάτω-πάνω-άλμα που μπορεί να φτάσει την αντοχή σου στο… κόκκινο, επειδή συνδυάζει δύναμη, έκρηξη και αντοχή. Λόγω της έντασης και των υψηλών κραδασμών των burpees, μπορεί να μην είναι η άσκηση για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις αρθρώσεις, ιδιαίτερα στους ώμους και στα γόνατα. Επίσης, τα εκρηκτικά άλματα έχουν πολλές φορές αρνητικό αντίκτυπο στην πλάτη σου.

Γενικά, έχε υπ’ όψιν σου ότι μία άσκηση πρέπει να προσομοιώνει τις πραγματικές αθλητικές κινήσεις, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή προπόνηση και τη στάση του σώματος, και να παράγει αποτελέσματα υψηλής απόδοσης χωρίς τραυματισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης