Είναι must ασκήσεις είτε είσαι αρχάριος ή προχωρημένος

Μπορεί να έχεις μεγαλώσει από τα 15 σου  μέσα στα γυμναστήρια και τώρα πια είναι σίγουρο ότι έχεις αποκτήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής με συγκεκριμένες ίσως ασκήσεις . Μετά από τόσα χρόνια σίγουρα θα έχεις γίνει αρκετά δυνατός, γρήγορος και σίγουρα θα το δείχνεις κιόλας. Όμως δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι οι παρακάτω ασκήσεις που προτείνουμε μπορούν να εμπλουτίσουν με μεγάλα οφέλη τα όσα είδη κάνεις στο γυμναστήριο ή στο σπίτι σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να σου δώσει αυτή την extra δημιουργικότητα που θες στην άσκηση και να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις αδυναμίες τις οποίες πιθανόν να μη γνώριζες. Αν είσαι εντελώς αρχάριος αυτή είναι η τυχερή σου μέρα.

#1 Dumbbell Thruster


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη είναι άσκηση 2 σε 1. Μπορείτε να τη κάνετε στην αρχή της προπόνησης για λίγες επαναλήψεις και set για ζέσταμα ή στο τέλος της προπόνησης με πολλές επαναλήψεις ως τελική άσκηση. Μπορείτε φυσικά να την εκτελέσετε σαν κανονική προπόνηση την ημέρα που συνδυάζεται πόδια και ώμους.

#2 Burpee

Πολλοί πιστεύουν ότι τα burpees είναι σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικά με τα sprints. Αν θέλετε να προσθέσετε ένταση στη προπόνησή σας αλλά δεν έχετε το χώρο για sprint  προτιμήστε τα. 

#3 Front Squat


Μπορεί να σας φέρει σε αμηχανία τη πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε όμως το squat με τη μπάρα μπροστά δεν είναι μόνο εξαιρετικά για την εκγύμναση των ποδιών βοηθούν τους εξισορροπιστικούς μύες του κορμού και ταυτόχρονα μειώνει τους πόνους στη μέση που αρκετές φορές σχετίζονται με τη προπόνηση των κανονικών squat.

#4 Swiss Ball Plank Circles


Μην πιστέψετε ότι η Swiss ball είναι κάτι το εύκολο ή το απλό ή ότι τη χρησιμοποιούμε μόνο για θεραπεία. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι απαιτητική ενεργοποιεί τους μύες του κορμού και ιδιαίτερα τους κοιλιακούς.

#5 Alternating Chest Press


Πόσα παίζεις πάγκο ; είναι η πιο συχνή ερώτηση μέσα στα γυμναστήρια η αλήθεια είναι ότι στις πιέσεις στο πάγκο κρύβονται πολύ περισσότερα. Για παράδειγμα αν τις εκτελέσετε με αλτήρες όπως στην εικόνα εναλλάξ ενεργοποιείται ταυτόχρονα αρκετούς μύες που λειτουργούν εξισορροπιστικά.

#6 Face Pull


Πολλές φορές δε σκεφτόμαστε τους τραυματισμούς μέχρι να συμβούν. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τραυματισμούς  στους ώμους είναι εξαιρετικά επίπονο, ενοχλητικό και θα σας βγάλει εκτός για εβδομάδες ίσως και μήνες. Η συγκεκριμένη, είναι άσκηση απομόνωσης δυναμώνει τους ισορροπιστικούς μύες και το στροφέα του ώμου μειώνοντας τη πιθανότητα να τραυματιστείτε στο μέλλον

#7 Yoga 


Αν κάνετε βάρη πρέπει να κάνετε και γιόγκα, αν είστε αθλητής πρέπει να κάνετε γιόγκα αυτό τέλος. Θα σας βοηθήσει δίνοντας σας ευλυγισία, αποβάλλοντας το στρες από τους μύες και βοηθώντας τις αρθρώσεις σας.

Επιμέλεια : Τόγιας Κων/νος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης