Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νινιού
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης

Η Aerial Yoga ή Υoga της Αιώρησης είναι ένα νέο είδος σωματικής δραστηριότητας το οποίο δημιούργησε ο Christopher Harrison, χορογράφος του Broadway.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων προερχόμενες από τη γιόγκα, το πιλάτες, τη γυμναστική και εναέριες ακροβατικές ασκήσεις, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένης αιώρας (hammock).

Η ειδική αυτή αιώρα βοηθά στην ευθυγράμμιση και την αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Μέσα από την άσκηση της Aerial Yoga επιτυγχάνεται ενδυνάμωση όλου του σώματος, διεύρυνση της ευλυγισίας και εμβάθυνση στις στάσεις και τα oφέλη της Hatha Yoga καθώς η ειδική αιώρα λειτουργεί βοηθητικά σε κάθε στάση του σώματος.

Η Εύμα Παπουτσή είναι από τις λίγες yoga instructor στα μαθήματα της οποίας θα συναντήσει κάποιος εκτός από γυναίκες και πολλούς άνδρες. Η Εύμα δεν θεωρεί τη γιόγκα μόνο γυμναστική, αλλά και φιλοσοφία ζωής και θεωρεί ότι η γιόγκα παρεμβαίνει και στον τρόπο σκέψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H aerial yoga έχει γίνει μόδα και πολλοί επώνυμοι «αποσυμπιέζονται» με την εν λόγω προπόνηση.
Η Αθηνά Οικονομάκου, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η Δούκισσα Νομικού, η Βάσω Κολλιδά, η Demy, η Νάντια Μπουλέ αλλά και πολλές σταρ του Χόλιγουντ όπως οι αδελφές Kardashians, η Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie,και η Sharon Stone, τολμούν να «κρεμαστούν» ανάποδα και να γυμναστούν κάνοντας aerial Yoga, όπως μας εξηγεί η υπεύθυνη του γυμναστηρίου Υava στον Πειραιά, Γωγώ Μπιτάκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης