Το Street Workout ή αλλιώς calisthenics (καλλισθενική αγωγή) η οποία είναι η ελληνική ονομασία και προέλευση, έχουν τη βάση τους σε ασκήσεις που εκτελούνται με αντίσταση από το σωματικό βάρος και μόνο.

Θα έχετε λοιπόν παρακολουθήσει ίσως αρκετούς νέους οι οποίοι ασχολούνται με αυτού του είδους τη γυμναστική συνήθως γύρω από μονόζυγα και δίζυγα, να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο σώμα τους τόσο στο χτίσιμο των μυών όσο και στο ‘στέγνωμα’ αλλά και στην ομοιομορφία του σώματος τους.
Σας έκανα μια εισαγωγή για να γνωρίζετε τη προέλευση αυτού του συστήματος προπόνησης που έχουμε να παραθέσουμε. Όταν εκτελείτε ασκήσεις που περιλαμβάνουν squat, έλξεις και βυθίσεις στο δίζυγο ενεργοποιείτε σχεδόν όλους τους μύες του σώματός σας.Με τον τρόπο αυτό οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν ώστε να στέλνει συνεχώς αίμα στους μυς, καίτε πιο πολλές θερμίδες και γυμνάζετε όλο το σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να έρθουμε στο ζητούμενο πως λοιπόν θα αυξήσουμε τις έλξεις στο μονόζυγο ;
Το μυστικό εδώ που θα μας ωφελήσει είναι η εκτέλεση μιας σειράς ασκήσεων με αριθμό επαναλήψεων που μειώνεται ανά set. Αυτό μας βοηθάει να συνεχίζουμε τη προπόνηση παρόλο το αίσθημα κόπωσης που μας δημιουργείται και έχει σαν αποτέλεσμα να χτίζουμε την αντοχή που χρειάζεται ώστε να μπορούμε να εκτελούμε πολλές επαναλήψεις σε μια προσπάθεια.

Θα κερδίζετε στοιχήματα μετά από αυτό…

Aυτό το πρόγραμμα προϋποθέτει ότι είσαστε σε ένα καλό επίπεδο και θέλετε να πάτε στο επόμενο. Εάν δε τα καταφέρνετε στις έλξεις ξεκινήστε από εδώ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα

Εκτελέστε αυτές τις ασκήσεις σε 10 superset με όσο το δυνατό λιγότερο διάλειμμα ανάμεσα στα superset και τις ασκήσεις, ξεκινάτε με 10 επαναλήψεις για κάθε άσκηση και τις μειώνεται κατά μία για κάθε superset που ακολουθεί μέχρι να κάνετε 1 και μόνο για κάθε άσκηση.

JUMP SQUAT
Reps: 10 to 1 Rest: 0 sec

2. PULLUP
Reps: 10 to 1 Rest: 0 sec

3. Dip
Reps: 10 to 1 Rest: 0 sec

Επιμέλεια: Τόγιας Κων/νος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης