Το τρέξιμο είναι η άσκηση που πρέπει να κάνεις για να γίνεις καλύτερος δρομέας, αλλά δεν είναι η μοναδική που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνεις τέλειος στο τρέξιμο.

Η ενίσχυση των ποδιών και του κορμού θα σε βοηθήσει να τρέχεις πιο γρήγορα και να μειώσεις τον κίνδυνο τραυματισμού, ενώ άλλες μορφές αερόβιας μπορεί να βελτιώσουν την ικανότητά σου, αποφεύγοντας παράλληλα την επιβάρυνση που δέχεται το σώμα σου. Πρόσθεσε το cross training στην προπόνησή σου και γίνε ο καλύτερος δρομέας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι το cross training;

Το cross training (διασταυρωμένη προπόνηση) είναι μια σύνθετη δραστηριότητα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πολλές αερόβιες και αναερόβιες δραστηριότητες σε μόνο μία προπόνηση. Στο προπονητικό πρόγραμμα μπορείς να συμπεριλάβεις ακόμη και διατατικές ασκήσεις.

Ποια είναι τα οφέλη του cross training για τους δρομείς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα: Θα δεις αποτελέσματα με λίγους μόνο μήνες συνεπούς προπόνησης cross training.

Γυμνάζει ολόκληρο το μυϊκό σου σύστημα: Όταν στο τρέξιμο γυμνάζεις μια ή δυο μυϊκές ομάδες ανά προπόνηση, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι αυξημένος. Δίνοντας επιβάρυνση σε πολλούς μυς, αναπτύσσεις ομοιόμορφα τη σωματική σου ανάπτυξη. Το cross training γυμνάζει πολύ διαφορετικούς μυς.

Μειώνει την ανία της προπόνησης: Η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών ασκήσεων σου επιτρέπει να εντάξεις στο πρόγραμμά σου πολλά είδη δραστηριοτήτων της αρεσκείας σου ή ακόμη και τα αγαπημένα σου σπορ. Έτσι αποκτάς νέο κίνητρο για κάθε μέρα προπόνησης, διότι αναμειγνύοντας διάφορες μορφές άσκησης ανανεώνεις το πρόγραμμά σου και αποφεύγεις την ανία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης