Ανεξάρτητα από το αν είναι κανείς νέος ή έμπειρος δρομέας, ο καθένας θα μπορούσε κάποια στιγμή να βαρεθεί.

Ενδεχομένως η συνηθισμένη διαδρομή που ακολουθείτε να μην αποτελεί πια κίνητρο. Για να βρείτε και πάλι λοιπόν τον ενθουσιασμό σας, σάς προτείνουμε δέκα απλές αλλαγές που μπορούν να χαρίσουν νέα πνοή στο τρέξιμό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτείνουμε μερικές απλές αλλαγές για να δώσετε μία νέα πνοή στο τρέξιμό σας.

1. Γυρίστε στο σπίτι σας τρέχοντας

Το να τρέχετε σε κυκλικές διαδρομές είναι μεν βολικό, αλλά ενίοτε μπορεί να γίνει βαρετό. Αντί αυτού λοιπόν, γιατί να μην πάτε σε κάποιο σημείο με το τρένο ή το λεωφορείο και να επιστρέψετε στο σπίτι σας τρέχοντας; Εκτός από την ευχάριστη εναλλαγή που προσφέρει, δίνει επίσης ένα βασικό σκοπό στο τρέξιμό σας: να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

2. Τρέξτε σε διαφορετικά μέρη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλος ένας τρόπος να προσθέσετε μια ευχάριστη εναλλαγή, είναι να τρέξετε τη συνηθισμένη σας διαδρομή από την αντίθετη κατεύθυνση. Η αλλιώς, να αλλάξετε τη διαδρομή σας γενικά, όπως για παράδειγμα να ανταλλάξετε τοποθεσίες με ένα φίλο σας. Αν επίσης θέλετε να γίνετε πιο δημιουργικοί όσον αφορά τις διαδρομές σας, δοκιμάστε τη νέα τάση, το figure running.

3. Τρέξτε με παρέα

Όπως πολύ καλά γνωρίζει κάθε δρομέας, ο δρόμος μπορεί να γίνει πολύ μοναχικός κάποιες φορές. Καλέστε λοιπόν ένα φίλο σας να τρέξει μαζί σας! Ένα φίλο, το παιδί σας με το ποδήλατό του, ή το σκύλο σας. Η παρέα δεν σας αφήνει να αισθανθείτε μοναξιά, και σας βοηθά να βγείτε από το σπίτι σας όταν είσαστε έτοιμοι να προβάλλετε διάφορες δικαιολογίες.

4. Ακούστε μουσική

Η μουσική μπορεί να προσφέρει ένα μεγάλο κίνητρο και πολλές φορές ένα δυναμικό μουσικό κομμάτι μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε δύσκολες φάσεις στο τρέξιμο. Φτιάξτε μια λίστα με μουσικά κομμάτια, πάρτε ένα ζευγάρι ακουστικά με καλή εφαρμογή και ξεκινήστε. Η επιλογή των ιδανικών κομματιών για τρέξιμο έχει εξελιχθεί σχεδόν σε επιστήμη στο διαδίκτυο, επομένως αν χρειάζεστε έμπνευση, μπορείτε να ψάξετε για μουσική για τρέξιμο.

5. Ορίστε μία πρόκληση και μία επιβράβευση

«5 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά», ή «10 χιλιόμετρα σε 60 λεπτά». Ο ορισμός ενός στόχου εκτός αγώνα και η επιβράβευση του εαυτού σας όταν αυτός επιτυγχάνεται, μπορεί να κάνει το τρέξιμο πιο διασκεδαστικό. Δημιουργήστε «ανταγωνισμό» με τον εαυτό σας και όταν «νικήστε» ανταμείψτε τον με ένα ωραίο δείπνο ή με ένα νέο είδος εξοπλισμού. Απλά φροντίστε το βραβείο να είναι δελεαστικό.

6. Γραφτείτε σε μία ομάδα

Μπορεί να είναι η ομάδα τρεξίματος της γειτονιάς σας, ένα blog με θέμα το τρέξιμο, ή μία διαδικτυακή ομάδα. Το να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας για το τρέξιμο με άλλα άτομα, είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος να κρατάτε το ενδιαφέρον σας ακμαίο. Για την ακρίβεια, είναι αυτό που μπορεί να μετατρέψει το τρέξιμο σε πάθος για όλη σας τη ζωή.

7. Λάβετε μέρος σε έναν αγώνα

Η προετοιμασία για έναν αγώνα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να οργανώσετε το τρέξιμό σας και να αποκτήσετε ένα δυνατό κίνητρο. Η οργάνωση για ένα τέτοιο γεγονός βοηθάει να βελτιώσετε την απόδοσή σας, μιας και από μόνο του είναι μια μορφή επιβράβευσης και επιπλέον, σας δίνει την δυνατότητα να κοινωνικοποιηθείτε και να διασκεδάσετε. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να βελτιώσετε την απόδοσή σας έχοντας ένα στόχο, μπορείτε να αρχίσετε με ένα πρόγραμμα προπόνησης.

8. Τρέξτε σε ένα φιλανθρωπικό αγώνα

Δώστε στο τρέξιμό σας ένα ανώτερο σκοπό, τρέχοντας σε ένα φιλανθρωπικό αγώνα. Για πολλούς δρομείς αυτό έχει αποδειχθεί εξαιρετική εμπειρία και επιπλέον αποτελεί και ένα εξαιρετικό κίνητρο. Βεβαιωθείτε πως επιλέγετε ένα φιλανθρωπικό σκοπό με ιδιαίτερο νόημα για σας, ένα σκοπό που είσαστε διατεθειμένοι να ιδρώσετε γι’ αυτόν.

9. Προσθέστε ένα ακόμα άθλημα

Το cross-training μπορεί να σας κάνει πιο δυνατό και πιο ισορροπημένο δρομέα. Ένα άθλημα χαμηλής έντασης, όπως το κολύμπι ή η ποδηλασία, θα προσθέσει εναλλαγή στην προπόνησή σας και θα λειτουργήσει θετικά όσον αφορά την απόδοσή σας στο τρέξιμο. Σύντομα θα δείτε βελτίωση.

10. Τρέξτε σε διαφορετική ώρα της ημέρας

Κρατήσαμε την απλούστερη συμβουλή για το τέλος: προσπαθήστε να τρέχετε σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Αν τρέχετε συνήθως τη νύχτα προσπαθήστε να τρέξετε μια φορά τη βδομάδα το πρωί, ή αντίθετα. Θα σπάσετε τη μονοτονία και θα δείτε με άλλο μάτι τη συνηθισμένη σας διαδρομή.

 www.asics.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης