«Είμαι κουρασμένος», «Το σώμα μου είναι κουρασμένο», «Το Workout ήταν δύσκολο»

 Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που μερικοί αν όχι όλοι νιώθουν όταν προπονούνται. Ο καθένας έχει τέτοιες ημέρες, και  είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά τι συμβαίνει όταν συμβαίνουν τακτικά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πώς θα πιέσεις τον εαυτό σου να γίνεις αυτός ο δυνατός, υγιής, με το υπέροχο σώμα αθλητής;

 Παρακάτω θα διαβάστε ορισμένες ιδέες για το πώς θα πιέσετε περισσότερο τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των Workout  ή να τον πιέσετε να “εμφανίζεται” περισσότερο στο γυμναστήριο.

Μια πρώτη ιδέα είναι να επιλέξετε να κάνετε τα καθημερινά WOD με κάποιον συναθλητή σας. Ο νικητής του εκάστοτε WOD θα κερδίζει έναν πόντο. Στη διάρκεια μιας εβδομάδας ο αθλητής με τους λιγότερους πόντους θα πληρώνει ένα στοίχημα στον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο σε καθημερινή βάση θα πιέζεστε λες και συμμετέχετε σε κάποια διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια παρεμφερής ιδέα με την παραπάνω είναι να επιλέξετε από τον πίνακα που καταγράφονται τα σκορ και οι χρόνοι τον καλύτερο αθλητή ή κάποιον αθλητή που θαυμάζετε και να προσπαθήσετε να ισοφαρίσετε ή να ξεπεράσετε τα σκορ του. Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε τη μια φορά επανέλθετε την επόμενη και προσπαθήσετε ακόμη πιο σκληρά.

 Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να συμμετέχετε σε όσες περισσότερες διοργανώσεις μπορείτε. Μπορεί να είναι μια τοπική CrossFit διοργάνωση, ένας μαραθώνιος, ένα LegionRun, ένα ToughMudder κτλ. Αν συμμετάσχετε σε διοργανώσεις σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προετοιμαστείτε για αυτές, και ο μόνος τρόπος να προετοιμαστείτε είναι να βρεθείτε στο γυμναστήριο και να δουλέψετε πολύ σκληρά για να γίνετε καλύτερος αθλητής για το Event.

Πάντα να θέτετε στόχους για τον εαυτό σας. Δεν έχει σημασία αν οι στόχοι είναι μακροπρόθεσμοι ή βραχυπρόθεσμοι. Βέβαια οι μακροπρόθεσμοι στόχοι είναι και αυτοί που θα σας φέρουν καθημερινά στο γυμναστήριο για να βλέπετε την εξέλιξη και την πρόοδό σας. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι εξίσου σημαντικοί. Αυτό που νιώθεις όταν προσπαθείς να ολοκληρώσεις ένα skill  ή όταν αποτυγχάνεις σε μια προσπάθεια  Snatch ή Clean n Jerk είναι το καλύτερο συναίσθημα. Είναι το συναίσθημα που θα σε κάνει να επιστρέψεις την επόμενη μέρα στο γυμναστήριο για να καταφέρεις ότι δεν κατάφερες τη προηγούμενη.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα με τα οποία μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να πιέζεται περισσότερο στο γυμναστήριο. Ίσως να μην δουλέψουν σε όλους, γι αυτό βρείτε και εσείς τον τρόπο να δουλέψετε για να γίνετε καλύτεροι.

 Σε συνεργασία με το
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης