της Κατερίνας Ζουμποπούλου TRX Istructor Personal Trainer

Η ευελιξία αναφέρεται στην ικανότητα ή την συμμόρφωση του μαλακού ιστού όπως οι μύες ή οι τένοντες να επιτρέπουν την κίνηση μέσω ενός κατάλληλου φάσματος της κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινητικότητα αναφέρεται στην ικανότητα του κοινού ή της σειράς των αρθρώσεων να κινηθεί ενός μέσου κατάλληλου εύρος στην κίνηση.Το Trx Suspension Training μας δίνει το πλεονέκτημα μέσα από ένα μεγάλο εύρος ασκήσεων να τεντώσουμε τον κορμό μας σε 3-διάστατη κίνηση χωρίς κανέναν απολύτως τραυματισμό και για όλα τα επίπεδα των αθλούμενων.

Οι παρακάτω ασκήσεις θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τόσο την ανάγκη για ευελιξία και κινητικότητα σε όλο μας το σώμα.

 #1 Στέκομαι με το μέτωπο στον ιμάντα και τοποθετώ το ένα μου πόδι στον υποδοχέα ποδιών ενώ μα τα χέρια μου κρατάω τον ιμάντα Trx.Το άλλο μου πόδι ανυψώνεται πάνω στο μπροστινό μέρος του ποδιού που βρίσκεται στο πάτωμα. Επεκτείνετε το ένα πόδι προς τα έξω ενώ ταυτόχρονα κρατάω τους κοιλιακούς μου μύες σφιχτούς.Με την άσκηση αυτή αυξάνω την ευελιξία στους μηρούς και τους γοφούς ενώ παράλληλα βελτιώνω και την ισορροπία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 #2 Κρατάω τους ιμάντες από τις χειρολαβές και βάζω το δεξί μου πόδι πάνω από το αριστερό μου γόνατο και είμαι σε στάση καθίσματος. Κάθμαι στην θέση αυτή για 15-30 δευτερόλεπτα και στην συνέχεια αλλάζω πόδι. Με την συγκεκριμένη άσκηση αυξάνω την ελαστικότητα στο κάτω μέρος της πλάτης, τους γοφούς, γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους ενώ τυτόχρονα ενισχύω το πάνω μέρος της πλάτης. 

#3 Τοποθετώ τα χέρια στις χειρολαβές του ιμάντα και σκύβω αργά προς τα εμπρός μέχρι η πλάτη να έρθει σε μία ευθεία με τα ισχία. Κρατάω σφιχτούς τους κοιλιακούς μου τραβάω την πλάτη μου προς τα μέσα και σε ευθεία ενώ πιέζεται τους γοφούς μακρυά. Για να εντείνετε το τέντωμα διευρύνετε την στάση σας και μετακινήστε τα πόδια σας προς τον ιμάντα. 


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης