Τα push ups είναι μία πολυαρθρική άσκηση για το άνω μέρος του σώματος που μπορεί να αυξήσει τη δύναμη και την μάζα του δελτοειδή, του τρικέφαλου και του θωρακικού μυ. 

Πλυομετρικά Push Ups

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μελέτες έχουν δείξει ότι κάνοντας push ups εκρηκτικά αυξάνεται η νούμερο ένα αναβολική ορμόνη η τεστοστερόνη, αγωγός για την υπερτροφία των μυών και την οξείδωση των λιπαρών οξέων. Η εκρηκτικότητα αυτή ενεργοποιεί τις μυϊκές ίνες τύπου ΙΙ.β οι οποίες κυρίως παράγουν δύναμη και φαίνονται και πιο μεγάλες σε μέγεθος απ’ ότι οι τύπου Ι και τύπου ΙΙ.α, κάτι το οποίο οδηγεί σε μεγαλύτερη μυϊκή υπερτροφία.

Τοποθέτησε 6 βάρη να σχηματίζουν μια πυραμίδα περιμετρικά στο μπροστινό μέρος του σώματός σου και για αρχή κάνεις push up δίνοντας ώθηση ώστε να μπορείς να τα ξεπεράσεις στο ύψος.
Στη συνέχεια ξεκίνα να ακουμπάς τα δύο ακριανά βάρη και να ξαναβυθίζεσαι, κάντο σταδιακά μέχρι να φτάσεις στην κορυφή της πυραμίδας.

*Προσέχεις πάντα να έχεις σφιχτό τον πυρήνα σου και να μη κατεβάζεις τη λεκάνη προς τα κάτω. Όλη η κίνηση γίνεται με τη δύναμη των χεριών και του θώρακα. Τοποθέτησε τα πόδια σου σε τέτοιο εμβαδόν ώστε να σε βοηθούν στην ισορροπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίλης Γαντάς | B.S Kinesiology | Elite Functional Training | ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ | Minotaur Training Zone
 

Δες στο βίντεο πώς θα κάνεις σωστά τα explosive push-ups, στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης