Σε ότι έχει να κάνει με την μυϊκή ενδυνάμωση το πόσα κιλά σηκώνεται είναι σημαντικότερο από το πόσο συχνά κάνετε προπόνηση σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Στην έρευνα πήραν μέρος 3 group αντρών που προπονήθηκαν 2, 3 και 4 φορές την εβδομάδα. Το group με τις δύο προπονήσεις τη βδομάδα  πέτυχε  σημαντικά μεγαλύτερη μυϊκή ανάπτυξη από τα άλλα δύο. Σύμφωνα με τον ερευνητή και καθηγητή Pablo B. Costa, Ph.D  οι δύο προπονήσεις τη βδομάδα αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια αποκατάστασης και ξεκούρασης στο σώμα, παράγοντες πολύ σημαντικοί για την ανάπτυξη. Το να προπονήστε με μεγάλη συχνότητα με μεγάλα φορτία πρόκειται να ανακόψει την ανάπτυξή σας λόγω του περιορισμένου χρόνου αποκατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο παρόμοιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Συμπερασματικά όταν έχετε στόχο την μυϊκή ανάπτυξη και στις προπονήσεις σας χρησιμοποιείται μεγάλα φορτία το για πόσο καιρό θα προπονήσετε ή το κάθε πότε, δε παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Συγκεντρωθείτε στο να αυξάνεται την ένταση, τα set, τις επαναλήψεις σε κάθε προπόνηση και τα συνολικά κιλά που σηκώνεται και λιγότερο τη συχνότητα των προπονήσεων and let the gains begin !

Ανακαλύψτε τις προσφορές σε συμπληρώματα διατροφής στο νο1 online κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής protein-shop.gr με δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια Τόγιας Κων/νος
Πηγή: mensfitness.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης