Καθημερινά, ακούμε διάφορες συμβουλές και απόψεις για την απώλεια βάρους. Το να ακούτε συμβουλές και συστάσεις από καλοπροαίρετους μη επαγγελματίες, όσον αφορά την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, μπορεί μερικές φορές να είναι απλώς μια σίγουρη συνταγή για μια μικρή αποτυχία. Συγκεντρώσαμε λοιπόν, μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους της φυσικής κατάστασης και για το πώς να κατανοήσουμε το σώμα μας λίγο καλύτερα.

Μύθος 1: Στοχευμένη απώλεια λίπους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές ακούμε: «Το μόνο που θέλω είναι να χάσω λίπος γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς μου ή μόνο την κοιλιά μου». Η απώλεια λίπους συμβαίνει σε ολόκληρο το σώμα, όχι μόνο σε μεμονωμένα μέρη του. Η αναλογία διαφέρει από άτομο σε άτομο! Το να κάνετε συνεχείς πιέσεις στήθους για να τονώσετε το στήθος σας ή αμέτρητους κοιλιακούς για να κάνετε τέλεια κοιλιά, θα οδηγηθείτε σε μάταια αποτελέσματα, εν αντιθέσει με την εκτέλεση ασκήσεων που στοχεύουν το σώμα συνολικά. Οι συχνές και συνεπείς προπονήσεις, μαζί με μια προσεγμένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το επιπλέον λίπος που επιθυμείτε.

Μύθος 2: Εάν ασκείστε, η διατροφή σας δεν έχει σημασία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πώς φαίνεσαι εξωτερικά και το πόσο υγιής είσαι εσωτερικά μπορεί μερικές φορές να είναι δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Μια ανθυγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση μπορεί να σας δώσει αποτελέσματα για σύντομο χρονικό διάστημα. Μακροπρόθεσμα, μια υγιεινή διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική για το σύνολο της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης.

Μύθος 3: Τα βάρη είναι ο καλύτερος τρόπος για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Τα αλόγιστα βάρη μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς, οι οποίοι μπορεί να είναι ανεπανόρθωτοι. Μια δίκαιη σύγκριση για την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης είναι με διάφορα στοιχεία όπως η δύναμη, η αντοχή, η ευλυγισία-ελαστικότητα, η αερόβια ικανότητα, και άλλοι τέτοιοι παράγοντες, παρά το πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει ο καθένας.

Μύθος 4: Η ημέρα ανάπαυσης είναι προαιρετική

Η ξεκούραση είναι ένα κοινό συστατικό της φυσικής κατάστασης που συχνά χάνεται. Για να διασφαλίσουμε τη μέγιστη απόδοση, πρέπει να δώσουμε στο σώμα μας χρόνο για να επανατοποθετηθεί, να ξεκουραστεί και να αναρρώσει πριν προχωρήσουμε σε ένα ακόμη κύκλο προπόνησης.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης