του Κώστα Βέττου αθλητή κολύμβησης – Life Coach

 Λίγες μόνο ημέρες μετά τις γιορτές, με τους περισσότερους από εμάς να προσπαθούμε να ξεφουσκώσουμε από τη μεγάλη κατανάλωση κρεάτων και άλλων συνοδευτικών, καθώς και με πρόσφατη την ανταλλαγή ευχών, δεν θα μπορούσαμε να μη σταθούμε στη σημαντικότερη αυτών, την ‘’υγεία ‘’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Σε καμία περίπτωση, σκοπός ‘’δεν ‘’ είναι να κινδυνολογούμε ή να εμφανίζουμε σημάδια υποχονδρισμού. Δε μπορούμε όμως να παραβλέψουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καλή κατάσταση της υγείας μας στην έντονη καθημερινότητα μας.

    Όλοι έχουμε νιώσει να ξυπνάμε και να είμαστε κουρασμένοι ή να δυσκολευόμαστε να ανέβουμε μερικά παραπάνω σκαλιά.  Ακόμα δε, πόνους στη πλάτη ή στη μέση. Μέχρι και το να έχουμε ξεφύγει κάπως στα κιλά μας παίζει το ρόλο του αφού επηρεάζει τη ψυχολογία μας, κομμάτι σημαντικό για τη μέρα μας.

    Η επιλογή του να κολυμπήσει κάποιος, σίγουρα μπορεί να βελτιώσει έως και να εξαλείψει τέτοιου είδους ενοχλήσεις. Αρχικά, λόγω της ιδιότητας της κολύμβησης, να είναι η μοναδική αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να γυμνάσει ταυτόχρονα και ομοιόμορφα όλο το σώμα. Γεγονός το οποίο μας εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια μες την ημέρα, χωρίς να στερούμαστε από το αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Απευθυνόμενος στον αθλητή της εθνικής μας ομάδας κολύμβησης, Κώστα Μαρκόζη για μια πιο εξειδικευμένη προσέγγιση, αναφέρθηκε στο εξής:

‘’η κολύμβηση είναι ένα κατ’ εξοχήν αερόβιο άθλημα. Αδιαμφισβήτητα η αερόβια γυμναστική είναι ο ταχύτερος τρόπος καύσης λίπους. Επιπροσθέτως, ο περιορισμός των αναπνοών μας λόγω της παρουσία μας στο νερό βελτιώνει την εποξική ικανότητα μας, γεγονός το οποίο έχει να κάνει με το να νιώθουμε πιο ξεκούραστοι και πιο άνετοι σε ότι κάνουμε καθώς με λιγότερο κόπο λαμβάνουμε περισσότερο οξυγόνο ‘’.

   Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα προηγούμενα, αποτελεί φυσικό επακόλουθο, η βελτίωση τη ψυχολογίας μας μέσω τη κολύμβησης. Για κάποιους, λόγω της αλλαγής της εικόνας μας στο καθρέφτη( ταχύτατα πολλές φορές), για κάποιους λόγω της ευεξίας που νιώθουμε όταν το σώμα μας είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να ακολουθήσει τη δύσκολη μέρα μας. Ακόμα δε και για όποιον αναζητά κάτι μες τη μέρα του να τον ενεργοποιήσει, να τον εμπνεύσει, να βάλει σε μια τάξη τη σκέψη του, να βελτιώσει τη διατροφή του, τον ύπνο του ή να περιορίσει το κάπνισμα και άλλες επιβλαβείς συνήθειες.

    Συνοψίζοντας, τη πρώτη προσέγγιση στα οφέλη που μπορεί να προσδώσει η κολύμβηση στην υγεία και στη καθημερινότητα μας, ίσως, επιλογή της συγκεκριμένης δραστηριότητας να αποτελέσει για τον καθένα από εμάς την αρχή για την φροντίδα του πιο πολύτιμου αγαθού που έχουμε, την υγεία!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης