Αν είστε από εκείνους που πεισματικά κάνουν skip την ημέρα προπόνησης των ποδιών αναθεωρήστε. Η εκγύμναση των  ποδιών όχι μόνο θα δώσει στο σώμα σας μια πιο ισορροπημένη εικόνα αλλά θα σας βοηθήσει στη μυϊκή ανάπτυξη όλου το σώματος.

Κατά την εκτέλεση ασκήσεων όπως η πιέσεις στο squat  ο οργανισμός  εκκρίνει ορμόνες που συμβάλλουν στη μυϊκή ανάπτυξη. Από την έκκριση αυτή επωφελούνται όλοι οι μυς του σώματος μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η μυϊκή ανάπτυξη βασίζεται σε πολλά πράγματα που πρέπει να γίνονται σωστά, από τη διατροφή και τη πρόσληψη πρωτεΐνης μέχρι τη σωστή αλλαγή προγραμμάτων γυμναστικής ώστε να αλλάζουν τα ερεθίσματα στο σώμα μας.  Η προπόνηση του κάτω μέρους του σώματος δεν πρέπει να αμελείται διότι θα μας δώσει την επιπλέον  ώθηση στη συνολική ανάπτυξη του σώματος και θα βελτιώσει την εικόνα μας. Αν είστε τώρα από εκείνους που τα πόδια σας είναι το δυνατό σας σημείο και  ‘’παίρνουν’’ πολύ εύκολα και δεν θέλετε να φαίνονται δυσανάλογα με τη συνολική εικόνα του σώματος προσπαθήστε να τα προπονείτε  μία φορά τη βδομάδα με ασκήσεις με περισσότερες επαναλήψεις.

Ακολουθεί πρόγραμμα προπόνησης

Barbell squat

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


3-5 sets
10 επαναλήψεις 
60-90 sec διάλειμμα


 Barbell front squat


3-5 sets
10 επαναλήψεις
60-90 sec διάλειμμα

     Romanian deadlift



     3-5 sets
    10 επαναλήψεις
    60-90 sec διάλειμμα

      Dumbbell lunges

      3-5 sets
      
10 επαναλήψεις για κάθε πόδι 
     60-90 sec  διάλειμμα 

Επιμέλεια: Τόγιας Κων/νος


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης