Άλλαξε τη λαβή σου για μεγαλύτερα χέρια – άμεσα!

Οι εκτάσεις τρικεφάλων που κάνεις ξαπλωτός θα είναι πάντα μια αγαπημένη άσκηση για τα χέρια, αλλά αν την εκτελέις με τον ίδιο τρόπο για αρκετά χρόνια μπορεί να υποφέρεις από ενοχλητικούς πόνους στους αγκώνες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα είναι ότι όταν χρησιμοποιείς μια λαβή με τις παλαμές προς τα επάνω, εσωτερικά περιστρέφεις τους βραχίονες σου και αυτή είναι μια αφύσικη θέση για να επεκτείνεις τους αγκώνες σου. 

Αντιθέτως, δοκίμασε να το κάνεις με μια ουδέτερη λαβή. Οι εκτάσεις των τρικεφάλων που εκτελούνται με αντικρυστές παλάμες παρέχουν ένα ομαλότερο εύρος κίνησης, αν και στην αρχή περιορίζουν το βάρος που μπορείς να σηκώσεις. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αλτήρες, εκτός και αν στο γυμναστήριο σου έχει άλλη μπάρα τρικεφάλων με ουδέτερες λαβές.

Μυϊκό Bonus

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιοποίησε περισσότερο αυτήν την άσκηση με αυτές τις συμβουλές

1. Προσπάθησε να ενσωματώσεις ένα παιχνίδι στο τέλος της άσκησης. Αφού λυγίσεις τους αγκώνες σου, κύλισε τους μακρυά πίσω σου από το κεφάλι σου. Μετά, χρησιμοποιήσε το τέντωμα για να τους επεκτείνεις.

2. Καθώς ξεκουράζεσαι, πίεσε τους αλτήρες μαζί, έτσι ώστε να συμπεριλάβεις το στήθος, τους ώμους και την πλάτη. Αυτή η σφιχτή κίνηση δημιουργεί περισσότερη ένταση στο σώμα σου και βοηθάει στη σταθερότητα σου.

3. Εκτέλεσε την άσκηση σε έναν κατακλινή πάγκο. Η γωνία θα σε διευκολύνει να κρατήσεις τα χέρια σου να δείχνουν προς τα πίσω κατά τη διάρκεια του set εξασκώντας συνέχεια τους τρικέφαλους.

Γρήγορο Tip

 Πίεσε τους αλτήρες πάνω από το στήθος σου με τις παλάμες αντικρυστές.
Να γέρνεις τα χέρια σου πίσω ώστε να νιώσεις ένα τέντωμα στους τρικέφαλους σου και τότε λύγισε τους αγκώνες σου. Τέντωσε τους, αλλά κράτα τα χέρια στην ίδια γωνία.

by Jim Smith, C.S.C.S.

by Jim Smith, C.S.C.S.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης