Η στυτική δυσλειτουργία καταστρέφει τη σεξουαλική σου ζωή; Η άσκηση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, λένε οι ερευνητές. Εάν θέλεις να ανέβει το… ηθικό σου δοκίμασε τη γιόγκα.

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με προβλήματα στύσης να έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Αλλά πόση άσκηση είναι αρκετή; Αρκεί η γυμναστική στο σπίτι ή μιλάμε για σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο πέντε φορές την εβδομάδα; Και τι είδους άσκηση μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα;
Για να ρίξει φως σε αυτά τα ερωτήματα, μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών βρήκε 295 άνδρες πρόθυμους να μοιραστούν στοιχεία σχετικά με τη στύση, τους οργασμούς και τις σεξουαλικές τους επαφές. Επίσης, αποκάλυψαν αν έκαναν καθιστική ζωή ή ήταν δραστήριοι και έκαναν κάποια μορφής άσκηση. Οι ερευνητές στη συνέχεια μελέτησαν τα δεδομένα για να διαπιστώσουν αν οι άνδρες, που γυμνάζονται τακτικά, έχουν πιο υγιή σεξουαλική ζωή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για μια καλύτερη στύση: πόσο πρέπει να γυμνάζεσαι;

Οι άνδρες που γυμνάζονται περισσότερο έχουν λιγότερα προβλήματα όσον αφορά τις στύσεις τους και καλύτερο σεξ, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας. Επιπλέον, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις για την έρευνα αυτή: η μέση ηλικία των ανδρών σε αυτή τη μελέτη ήταν 60! Αλλά μη νομίζεις, και οι νεότεροι άντρες έχουν προβλήματα στύσης. Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι νεότεροι άνδρες μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή εάν γυμνάζονται.

Έτσι, το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι πόση άσκηση χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τη στύση σου. Η καλή σεξουαλική υγεία εξαρτάται από το πόσο σκληρά γυμνάζεσαι. Για να ενισχυθεί η σεξουαλική τους απόδοση οι παραπάνω άντρες χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες έντονης άσκησης την εβδομάδα (τρέξιμο ή κολύμπι), τρεισήμισι ώρες μέτριας άσκησης (π.χ. παίζοντας ρακέτες ή τένις για παράδειγμα) ή έξι ώρες μιας ήπιας δραστηριότητας (όπως το περπάτημα). Εάν γυμνάζεσαι λιγότερο από αυτές τις ώρες ή καθόλου, δεν θα επηρεάσεις σημαντικά τη σεξουαλική σου ζωή, σύμφωνα με τη μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γιόγκα είναι καλή ιδέα;

Εάν δεν ξέρεις τι σπορ ή άθλημα να ακολουθήσεις για να ενισχύσεις τη στύση σου, πειραματίσου με διαφορετικά αθλήματα ή δραστηριότητες. Όταν πρόκειται για γυμναστική, δεν υπάρχει μία άσκηση για όλους. Αλλά σίγουρα αξίζει να βρεις κάτι που να σου αρέσει και να δεσμευτείς με αυτήν, αφού ακόμη και η λίγη γυμναστική είναι καλύτερη από το τίποτα.

Η γιόγκα θα μπορούσε να ταιριάξει σε μερικούς άνδρες. Η έρευνα που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Σεξουαλική Υγεία διαπίστωσε ότι αυτή η μορφή σωματικής και ψυχικής άσκησης μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με προβλήματα στύσης που προκαλούνται από την καθιστική ζωή.

Κάνοντας γιόγκα καθημερινά μπορεί να βελτιωθεί η στύση σου και να ενισχυθεί η διάρκειά της, κάνοντας σεξ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να μειώσει την ψυχική ένταση, η οποία ρίχνει τη… σημαία. Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική για μια καλή σεξουαλική ζωή.Έτσι, αν η στύση σου είναι πεσμένη, γιατί να μην προσπαθήσεις να κάνεις περισσότερες ασάνες;

Κάνε αυτή την άσκηση:

Γάτα: Αυτή η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενισχύοντας τους κατάλληλους μυς που οδηγούν σε καλύτερη σεξουαλική λειτουργία και απόδοση.

Πηγή: wefit

Φωτογραφία: pinterest

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης