Οι έλξεις στο μονόζυγο είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη άσκηση για την εκγύμναση της πλάτης και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ασκήσεις για το ανθρώπινο σώμα.

Για πολλούς αρχάριους ωστόσο το να εκτελούν μια άσκηση που βασίζεται στην αντίσταση που προκαλεί το βάρος του σώματος τους δεν είναι εύκολη υπόθεση, ακόμα και για την εκτέλεση μιας και μόνο επανάληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό όμως μέχρι σήμερα, γιατί ακολουθεί ένας οδηγός με τον οποίο θα μπορέσετε να δυναμώσετε τους μύες της πλάτης έτσι ώστε να μπορέσετε να εκτελέσετε τη πρώτη σας έλξη.

Το μυστικό λέγεται ίσο-εκκεντρικές έλξεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς γίνεται: Πιάστε τη μπάρα του μονόζυγου και με τα δυο σας χέρια και στη συνέχεια εκτελέστε ένα επιτόπιο άλμα μέχρι το στήθος σας να ακουμπήσει τη μπάρα. Προσπαθήστε να κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα. Εάν μπορείτε, το επόμενο βήμα είναι να χαμηλώσετε το σώμα σας αργά και για περίπου 5 δευτερόλεπτα μέχρι την αρχική του θέση (εάν δε τα καταφέρνετε δουλέψτε πάνω στο σταθερό κράτημα των 5 δευτερολέπτων μέχρι να το πετύχετε).Όταν καταφέρετε να χαμηλώσετε το σώμα σας με έλεγχο στην αρχική του θέση προσπαθήστε να ξαναεκτελέσετε την άσκηση.

Όταν θα φτάσετε να εκτελέσετε με επιτυχία 10 τέτοιες επαναλήψεις τότε θα έχετε δυναμώσει αρκετά ώστε να εκτελέσετε τη πρώτη σας έλξη.

Καλή επιτυχία !

Επιμέλεια: Κώστας Τόγιας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης