Σε κάθε τραυματισμό είναι πολύ σημαντικό να επανέρχεσαι με τρόπο που θα σε βοηθήσει να γίνεις πάλι γρήγορα δυνατός χωρίς να πιέσεις το σώμα σου περισσότερο απ όσο αντέχει.

Έτσι και αφού οι τραυματισμοί ώμων είναι ένα φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό με έντονες επιπτώσεις στην ικανότητα άσκησης ετοιμάσαμε κάποιες βασικές συμβουλές γυμναστικής για έναν δυνατό ώμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ενδυνάμωση ώμου κύριος στόχος είναι η επαναφορά της ελαστικότητας του στα αρχικά επίπεδα και θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή.

 Μερικές ασκήσεις που μπορείς εύκολα να κάνεις είναι οι παρακάτω:

Κάμψεις ώμου. Σε όρθια θέση τέντωσε τα χέρια σου και σήκωσε το όσο πιο ψηλά μπορείς, κράτησε τα ψηλά για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα και κάνε 10 επαναλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτάσεις ώμου. Σε όρθια θέση τέντωσε τα χέρια και κίνησε τα προς τα πίσω στάσου στη θέση αυτή 5 δευτερόλεπτα και κάνε 10 επαναλήψεις.

Προσαγωγή – Απαγωγή. Σε όρθια θέση τέντωσε τα χέρια σου και κίνησε τα προς τα πλαϊνά, κράτησε τα στη θέση αυτή 5 δευτερόλεπτα και κάνε 10 επαναλήψεις.

Ασκήσεις με κέντρο τον αγκώνα. Δίπλωσε το χέρι σου με στόχο η παλάμη να ακουμπά τον ώμο, ενώ το χέρι από τον αγκώνα κι επάνω παραμένει όσο γίνεται κολλημένο στον κορμό. Ξεδίπλωσε το χέρι σου όσο γίνεται κοντά στον κορμό. Κάνε 10 επαναλήψεις.

Όσο περνά ο καιρός και νιώθεις πιο δυνατός και έτοιμος άρχισε να προσθέτεις βάρος στις παραπάνω ασκήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην προσπαθήσεις από την αρχή να σηκώσεις βάρος, δώσε στο σώμα σου χρόνο να επανέλθει!

Και φυσικά, συμβουλέψου τον γιατρό και το φυσιοθεραπευτή σου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης