Της Κατερίνας Ζουμποπούλου TRX Istructor Personal Trainer

Αν πάμε λίγα χρόνια πίσω και μόνο στο άκουσμα “personal training” το μυαλό πήγαινε στο κάτι το άπιαστο λόγω της εξειδίκευσης του ατόμου που το παρέχει αλλά και του κόστους απόκτησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξαφνικά όλα αλλάζουν και από εκεί που ήταν άπιαστο όνειρο και είδος πολυτελείας για την πλειοψηφία καθημερινά κερδίζει χώρο στην αγορά του fitness. Aς δούμε γιατί το personal training πέρασε στην πρώτη γραμμή αλλά και τι μπορεί να περιμένει κάποιος που το επιλέγει.

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν και κάνουν πολλές προσπάθειες για να πάνε γυμναστήριο και στην μέση της πορείας τα εγκαταλείπουν γιατί βαριούνται εύκολα από τα κλασσικά προγράμματα που παρέχει
το γυμναστήριό τους σε αντίθεση με άλλους που γυμνάζονται στα προγράμματα αυτά συστηματικά και για πολλά χρόνια. Με την χαμηλή συνδρομή που οι ίδιοι έχουν ζητήσει θέλουν ανάλογη αντιμετώπιση και ειλικρινά το καταλαβαίνω. Όταν όμως αποζητάς χαμηλή συνδρομή λαμβάνεις και την ανάλογη
παροχή υπηρεσιών.

Επίσης για τον λόγο αυτό “εύκολα” μπορείς να τα παρατήσεις. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που έχουν ακριβή συνδρομή και δεν λαμβάνουν του ανάλογου προγράμματος αλλά και της ανάλογης προσοχής, εκτίμησης και κινήτρου. Πολλοί άνθρωποι σε ομαδικά προγράμματα νιώθουν μειονεκτικά για την εμφάνισή τους και αυτό είναι μία αιτία για μην τα ακολουθήσουν. Είναι δύσκολή η επιλογή ενός personal trainer καθώς θα πρέπει να έχει μία σειρά από προσόντα όπως. Επιστημονική κατάρτιση και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που συνοδεύουν την ιδιότητά του αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θετική προσωπικότητα για να μπορέσει να σε στηρίξει και να σου δώσει κίνητρα στην προσπάθειά σου. Επαγγελματική νοοτροπία στο κομμάτι της καταγραφής της προπόνησης αλλά και της εξέλιξης σου.

Να είναι πρόθυμος να σου εξηγήσει γιατί επιλέγει την κάθε προπόνηση γιατί αλλάζεις την μέθοδο αλλά και το στυλ της προπόνησής σου για να το εφαρμόσει στις δικές σου ανάγκες. Να ενημερώνετε συνεχώς για τις εξελίξεις της ειδικότητά του. Με την επιλογή του κατάλληλου trainer κερδίζεις αναμφίβολα σε χρόνο, σε θέματα ασφάλειας, δεν πειραματίζεσαι με προγράμματα, προσωπική
παρακολούθηση για ένα αρτιότερο αποτέλεσμα.

Όσο αφορά το κόστος είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα προτεραιοτήτων. Εάν ο άνθρωπος αυτός σε βοηθήσει πραγματικά μέσα από έξυπνα προγράμματα να θέλεις να βάλεις την άσκηση στην ζωή σου, εάν σε ένα θέμα υγείας που μπορεί να υπάρχει να σου παρέχει ασφάλεια, σιγουριά και αποτελεσματικότητα σίγουρα αξίζει τα χρήματά του.

Εν κατακλείδι πρέπει να αξιολογήσετε πόσο πραγματικά έχεις ανάγκη μίας τέτοιας παροχής και εφόσον το επιλέξεις να εξασφαλίσεις την “επένδυση των χρημάτων σου”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης