Πώς θα αποκτήσω μεγαλύτερα χέρια;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, 22:00
Πώς θα αποκτήσω μεγαλύτερα χέρια;
Αρκετοί προπονητές δεν συνιστούν πολλές ασκήσεις και επαναλήψεις για την ανάπτυξη των δικεφάλων και τρικέφαλων, ειδικά για τους αρχάριους, 2 ασκήσεις για δικέφαλα και τρικέφαλα 2 φορές τη βδομάδα με 3 έως 4 set το πολύ αρκούν.

Θα παρατηρήσετε αρκετούς προχωρημένους που γυμνάζονται στα γυμναστήρια να έχουν μία ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στη προπόνηση των χεριών ή να προπονούν τα δικέφαλα και τα τρικέφαλα στο τέλος των προπονήσεων του άνω σώματος. Ωστόσο το μήνυμα είναι σαφές, το λιγότερο είναι και το καλύτερο και να γιατί. Τα δικέφαλα δουλεύουν σκληρά σε κάθε άσκηση που γίνεται για την πλάτη. Οι έλξεις στο μονόζυγο ή η κωπηλατική γυμνάζουν ιδιαίτερα τα δικέφαλα μαζί με τη πλάτη. Τα τρικέφαλα από την άλλη προπονούνται ταυτόχρονα με το στήθος και τους ώμους στις ανάλογες ασκήσεις. Για τους παραπάνω λόγους δεν χρειάζεται να τα βομβαρδίζετε στις προπονήσεις.

Για να αποκτήσετε όγκο και να δυναμώσετε τα χέρια σας προσπαθήστε να δυναμώσετε συνολικά δε θα δείτε ποτέ κάποιον ο οποίος σπρώχνει πολλά κιλά στο πάγκο (που θεωρείται άσκηση για το στήθος) να έχει αδύνατα χέρια.

Μία ακόμη συμβουλή για τη προπόνηση τρικέφαλων. Όταν προπονείται τα τρικέφαλα σας μην φορτώνεται υπερβολικά κιλά, 3 έως 5 set από 8 επαναλήψεις και πάνω μέχρι 2 φορές τη βδομάδα. Το να φορτώνετε κιλά στις ασκήσεις και να εκτελείτε αρκετά set μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους αγκώνες σας με αποτέλεσμα να περιορίσετε τις προπονήσεις σας σε όλα τα υπόλοιπα.

Επιμέλεια : Τόγιας Κων/νος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, 22:00