Θέλετε να μείνετε σε φόρμα αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό για τη γυμναστική σας; Ρίξτε μια ματιά στο σπίτι σας για να βρείτε έμπνευση.

Η σημασία του να μένουμε υγιείς και σε φόρμα είναι κάτι που όλοι αναγνωρίζουμε. Ωστόσο, δεν έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα να γραφτούμε σ’ ένα ακριβό γυμναστήριο. Ειδικά αν έχουμε υπερφορτωμένο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, η σκέψη να φτάσουμε μέχρι το γυμναστήριο μας κάνει να αντιδρούμε όπως τα παιδιά όταν τα πιέζουν να φάνε λαχανικά.

Ευτυχώς, υπάρχουν αμέτρητες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, χρησιμοποιώντας συνηθισμένα αντικείμενα του νοικοκυριού ως εξοπλισμό. Δοκιμάστε αυτές τις πέντε ασκήσεις για ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά που θα κάνατε στο γυμναστήριο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Βυθίσεις τρικεφάλων

Αυτή η κίνηση βοηθά να δυναμώσετε τους τρικέφαλους, δηλαδή το πάχος που βλέπουμε στο κάτω μέρος του μπράτσου μας και είναι τόσο δύσκολο να εξαφανιστεί. Επιπλέον, γυμνάζει τους ώμους και τους κοιλιακούς σας. Πρώτα βρείτε μια γερή καρέκλα και καθίστε στην άκρη με τα πόδια ενωμένα και τα πέλματα να ακουμπούν ευθεία στο έδαφος. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη της καρέκλας, στο άνοιγμα των ώμων.

Ενώ κρατάτε την καρέκλα, ανασηκώστε αργά τη λεκάνη σας και κάντε βήματα προς τα εμπρός. Λυγίστε τους αγκώνες σας στις 90 μοίρες και χαμηλώστε το σώμα σας προς το έδαφος. Ισιώστε τα χέρια σας, ανασηκώνοντας το κορμί σας προς τα πάνω κι επιστρέψτε στην αρχική θέση.

2. Σπιτικά βαράκια

Αυτή η άσκηση συνήθως απαιτεί βαράκια, στο σπίτι, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια με απορρυπαντικό ή νερό.

Πιάστε από ένα μπουκάλι σε κάθε χέρι με τα πόδια σας σε άνοιγμα λίγο στενότερο από αυτό των ώμων. Τοποθετήστε τα μπουκάλια στο ύψος των ώμων —αυτή είναι και η αρχική σας θέση.

Στη συνέχεια, ενώ στέκεστε όρθιες με τον κορμό σας σφιγμένο, εκπνεύστε καθώς σηκώνετε τα μπουκάλια ευθεία προς τα πάνω μέχρι τα χέρια σας να είναι τελείως τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας. Η πλάτη σας θα πρέπει να είναι λίγο κυρτωμένη. Επιστρέψτε στην αρχική θέση, κρατώντας το βάρος των μπουκαλιών υπό έλεγχο.

3. Λυγισμένη μέση

Θέλετε να επιδεικνύετε μια όμορφη, καλογυμνασμένη πλάτη με το εξώπλατο φόρεμά σας; Η άσκηση αυτή θα κάνει θαύματα. Λυγίστε τη μέση σας μέχρι η πλάτη σας να είναι παράλληλα με το έδαφος, με το γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα. Για άλλη μια φορά χρησιμοποιήστε μπουκάλια αντί για βαράκια, κρατώντας ένα σε κάθε χέρι με τις παλάμες να κοιτούν προς τα μέσα. Στη συνέχεια, χωρίς να μετακινήσετε το σώμα σας, σηκώστε τα μπουκάλια στο πλάι, κρατώντας του αγκώνες κοντά στον κορμό σας. Κατεβάστε τα μπουκάλια αργά μέχρι να τεντώσετε τα χέρια σας.

4. Βαθύ κάθισμα

Τα βαθιά καθίσματα είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για ολόκληρο το σώμα. Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει διάφορες ομάδες μυών ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων τα πόδια, τους μηρούς και τους κοιλιακούς σας.

Οι αρχάριοι θα χρειαστούν απλώς μια πόρτα. Σταθείτε κοιτώντας την άκρη της πόρτας, με τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων.

Πιάστε τα πόμολα και από τις δύο πλευρές της πόρτας. Με το βάρος στις φτέρνες, πραγματοποιήστε αργό κάθισμα, όσο πιο χαμηλά μπορείτε, ενώ κρατάτε την πλάτη σας ίσια και σφιχτή. Τα πόμολα βοηθούν στο να διατηρήσετε την ισορροπία σας, αλλά όσο περισσότερο εξοικειώνεστε με την άσκηση, μπορείτε απλά να τεντώνετε τα χέρια σας.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με ένα σετ από 8 έως 10 επαναλήψεις των ασκήσεων αυτών και σίγουρα θα νιώσετε το σώμα σας να γυμνάζεται!

Αυτό ήταν, λοιπόν, ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που είναι απλό, αποτελεσματικό και, κυρίως, εντελώς δωρεάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης