Τα Split squat αποτελούν μία κλασσική πολυλειτουργική άσκηση με πολλά οφέλη. Αυτή η παραλλαγή προβολών στοχεύει στους γλουτούς ενώ ταυτόχρονα εμπλέκονται το γαστροκνήμιο, το πέλμα και οι προσαγωγοί. Μάθε και τι άλλο σου προσφέρει αυτή η άσκηση και ενσωμάτωσέ τη στην προπόνησή σου.

1 Αυξάνει την κινητικότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Split squats είναι τέλεια για την αύξηση της κινητικότητας (mobility). Αν ο στόχος σου είναι να μπορείς να κάνεις καθίσματα πιο χαμηλά, να είσαι πιο ευέλικτος και να μην χρειάζεται να κάνεις προθέρμανση κάθε φορά που θέλεις να κάνεις squats, τa split squats θα γίνoυν μία από τις καλύτερες ασκήσεις σου. Τα split squats είναι ιδανικά για την κινητικότητα στο κάτω μέρος του σώματος, επειδή προσφέρει ένα σταδιακό τέντωμα. Έτσι, καθώς χαμηλώνεις το σώμα σου, το βάρος του σώματός σου ή το βάρος που κρατάς στα χέρια, εκτείνει τους μυς σου περισσότερο. Εκτός από αυτό, οι μύες σου πρέπει να εργαστούν σκληρά για να πραγματοποιήσουν βαθύ κάθισμα.

Όταν τεντώνεις με τέτοιο τρόπο το σώμα σου ενισχύεις τη δύναμη σε αυτές τις βαθιές κινήσεις.

Αυτό οδηγεί σε κινητικότητα που διαρκεί και δεν χρειάζεται να κάνεις ζέσταμα κάθε φορά που θέλεις να εκτελέσεις αυτήν την άσκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης