Ανεξάρτητα από τις μεθόδους προπόνησης σας, οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Ένας τραυματισμός μπορεί να σε θέσει εκτός προπονήσεων για εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια. Στις σοβαρές περιπτώσεις τραυματισμών κάποιοι παραμένουν για την υπόλοιπη ζωή μας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 4 tips που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τραυματισμούς και να προοδεύσετε:

  1. Πρέπει να γνωρίζετε τις αδυναμίες στο Mobility σας.

Ο  KellyStarett (Φυσιοθεραπευτής/MOBILITYWOD) έχει μιλήσει για το τι πρέπει να γνωρίζετε και πως πρέπει να δουλέψετε για να γίνετε καλύτεροι αθλητές και πιο ευκίνητοι. Ζητήστε από το προπονητή σας να σας παρακολουθήσει πως κινείστε έτσι ώστε να ξέρει που πρέπει να επικεντρωθεί την ώρα του Stretching. Αν δεν κάνετε Stretching τότε αυτός είναι ένας από τους λόγους που τραυματίζεστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  1. Όταν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά… σίγουρα δε πάει.

Κάθε φορά που αισθάνεστε ένα τσίμπημα, έναν οξύ πόνο ή νιώθετε άβολα σε κάποιες ασκήσεις κατά τη διάρκεια του Workout πάρτε λίγο χρόνο ξεκούρασης για να δείτε τι είναι και να το αποκαταστήσετε. Για παράδειγμα αν στα FrontSquat σας πονάνε οι καρποί σας ζητήστε από το προπονητή σας να αντικαταστήσετε την άσκηση με κάποια παρόμοια όπως τα GobletSquat και εξηγήστε τον λόγω της αντικατάστασης στο προπονητή σας. Πολύ καλό θα κάνει και το Mobility  μέχρις ότου αισθανθείτε καλύτερα.

Ακούγεται απλό αλλά είναι πολλοί οι άνθρωποι οι οποίοι συνεχίζουν να προπονούνται ενώ πονάνε πολύ και πιστεύουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

  1. Ασχοληθείτε με το Stretching 5 λεπτά κάθε μέρα είναι υπερπολύτιμο.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη πολυάσχολη ζωή μας αν δεν βάλουμε προτεραιότητες στα σημαντικά δε θα τη παλέψουμε. Αν εκτιμάτε το Mobility και την υγεία γενικότερα τότε θα πρέπει να κάνετε Stretching. Αφιερώστε 5 λεπτά κάθε μέρα για την συντήρηση σας. Η συνέπεια είναι ο βασιλιάς. Σκεφτείτε ότι είναι μια καθημερινή «αλλαγή στα λάδια» του οργανισμού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  1. Χρησιμοποιείστε εξοπλισμό.

Εάν τα τεντώματα είναι πολύ καλά, τότε τα FoamRollers, οι μπάλες Lacrosse και τα λάστιχα είναι εκπληκτικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των CrossFitGyms έχει σε μια γωνιά αυτό τον εξοπλισμό, βρείτε τον και χρησιμοποιείστε τον.

Κάντε όλα τα παραπάνω προτεραιότητα σας κατά βούληση έτσι ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς. 

 Τίποτα δεν είναι ασφαλές στη ζωή, όμως εσείς πιέστε, τραβήξτε, τρέξτε, σκαρφαλώστε, πηδήξτε, σηκώστε και γενικότερα ΚΟΥ-ΝΗ-ΘΕΙ-ΤΕ!!!

 Σε συνεργασία με το 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης