Το Buddha bowl έχει γίνει το αγαπημένο πιάτο των απανταχού food bloggers και διατροφολόγων καθώς λόγω της ποικιλίας των υλικών του, σε κάθε γεύμα προσφέρει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς περιττές θερμίδες.

Υλικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 μεσαίο αυγό
50 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
50 γραμμ. κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες
50 γραμμ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
150 γραμμ. κινόα μαγειρεμένη όπως αναγράφεται στη συσκευασία
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα σπανάκι

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ξεκινήστε με τα λαχανικά. Βάζετε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε για να πάει παντού το λάδι.

Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζετε στο φούρνο για 15′. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και επιστρέφετε το ταψί στο φούρνο για άλλα 5-10′ μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.

Όσο ψήνονται τα λαχανικά φτιάχνετε το αυγό ποσέ: βράζετε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτετε ξύδι. Ανακατεύετε το νερό και ρίχνετε το αυγό μέσα, μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 3-4′. Βγάζετε το αυγό από το νερό και στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη σόγια σος, το ξύδι και το σησαμέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζετε την κινόα στο κέντρο, τα ψητά λαχανικά γύρω γύρω και το αυγό ποσέ στο κέντρο. Προσθέτετε το σπανάκι, ραντίζετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης