Το να χάσει κανείς κιλά θα έπρεπε να είναι μία ευχάριστη και εύκολη υπόθεση. Υιοθετήστε τρία απ’ αυτά τα tips κι ενσωματώστε τα στην καθημερινότητά σας.

1 Έξυπνα Snack

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιήστε τα snack μεταξύ των γευμάτων σας. Ένα υγιεινό μικρό γεύμα θα περιορίσει τη πείνα κι έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερφαγίας στο δείπνο. Προτιμήστε μία μπάρα δημητριακών, ένα πρωτεϊνούχο συσκευασμένο snack, μια κουταλιά φυστικοβούτυρο με ένα φρούτο.

2 Σβήστε την τηλεόραση

Σβήστε την τηλεόραση κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μία έρευνα αναφέρει ότι τρώγοντας και ταυτόχρονα κάνοντας κάποια άλλη δραστηριότητα η οποία αποσπά την προσοχή -όπως τηλεόραση, γραπτά μηνύματα, οδήγηση- μπορεί να σας κάνει να πάρτε 40% περισσότερες θερμίδες απ’ ότι συνήθως. Αντ’ αυτού βάλτε το γεύμα σας σε ένα πιάτο, καθίστε στο τραπέζι και απολαύστε το ακόμη και αν είστε μόνοι.

3. Παρατηρείστε το βάρος σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε πως το βάρος σας αυξάνεται για συνεχόμενες μέρες, θα πρέπει να είναι ένα “καμπανάκι” για σας, ώστε να περιορίσετε λίγο το φαγητό ή να αυξήσετε τη σωματική άσκηση.

4. Άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα

Κάνοντας γυμναστική ή κάποια άλλη σωματική δραστηριότητα θα βοηθήσει την οικοδόμηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Αυτό θα αυξήσει το μεταβολισμό και θα καίτε περισσότερες θερμίδες.

5. Αποπροσανατολιστείτε τη σκέψη σας

Την επόμενη φορά που το μυαλό σας θα κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο, προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή σας για περίπου 5′ (πχ. τηλεφωνήστε σε κάποιο φίλο). Η έρευνα δείχνει πως η λαχτάρα για κάποιο συγκεκριμένο φαγητό θα υποχωρήσει πριν ολοκληρωθούν τα πέντε λεπτά.

6. Ένα μεγάλο και ισορροπημένο πρωινό

Ένα γεύμα που αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες με κάποιο λίπος, κρατά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά και έτσι αποφεύγεται το αίσθημα τής πείνας, καθώς και το τσιμπολόγημα μέχρι να έρθει η ώρα τού μεσημεριανού. Δοκιμάστε ασπράδια αυγών, βραστή γαλοπούλα, ψωμί ολικής αλέσεως.

7. Περιορίστε το αλκοόλ

Ένα αθώο κοκτέιλ μπορεί να σας φορτώσει με εκατοντάδες θερμίδες. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στις ημέρες τού Σαββατοκύριακου και προτιμήστε λίγο κρασί ή κάποια ελαφριά μπίρα.

8. Φρούτα δύο φορές την ημέρα

Τα φρούτα δεν έχουν καθόλου λίπος. Η κατανάλωσή τους θα περιορίσει το αίσθημα τής πείνας και θα αφήσει λιγότερο ελεύθερο χώρο στο στομάχι σας.

9. Καθίστε στο κρεβάτι λίγο παραπάνω

Όταν είστε ξεκούραστοι, είστε και λιγότερο επιρρεπείς στο τσιμπολόγημα από κούραση ή άγχος. Επίσης θα σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερες επιλογές τροφίμων.

10. Δείτε τον εαυτό σας αδύνατο

Όταν αισθάνεστε τη δύναμη της θέλησης να σας εγκαταλείπει, προσπαθήστε να σκεφτείτε ή να θυμηθείτε τον εαυτό σας στο ιδανικό βάρος. Αυτό θα σας δώσει το κίνητρο να συνεχίσετε, κυρίως εάν στο παρελθόν έχετε ξαναπετύχει το στόχο σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης