Δίαιτα με μπανάνες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, 19:25
Δίαιτα με μπανάνες
Η δίαιτα με μπανάνες δημιουργήθηκε από τον ιατρό Hitoshi Watanabe και τη σύζυγό του Sumiko το 2008 και από την πρώτη μέρα έκανε μεγάλη αίσθηση, αφού οι δημιουργοί της ισχυρίζονται ότι καταναλώνοντας μόνο μπανάνες και χλιαρό νερό για πρωινό, οδηγεί σε απώλεια βάρους ανεξάρτητα από το τι καταναλώνεται το υπόλοιπο της ημέρας.

Που βασίζεται:

Υποστηρίζουν ότι η δίαιτα της μπανάνας μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει ταχεία αποτελέσματα, εξαιτίας της ιδιότητας που έχει το συγκεκριμένο φρούτο να βελτιώνει τη πέψη και την αυξάνει το μεταβολισμό. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι οι μπανάνες είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο είναι ένας τύπος φυτικών ινών που μπορεί να δώσει την αίσθηση της πληρότητας και ενδεχομένως να εμποδίσει την απορρόφηση κάποιων υδατανθράκων.

Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου γιατί βελτιώνει την πέψη και μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Πλάνο της Δίαιτας με μπανάνα:

Η δίαιτα είναι εξαιρετικά απλή και πολλοί Ιάπωνες που την ακολούθησαν αναφέρουν ταχύτατη απώλεια βάρους. Όμως, αποφασίζοντας κάποιος να ακολουθήσει αυτή τη δίαιτα θα πρέπει να προσαρμοστεί και με τους διατροφικούς κανόνες που ακολουθεί ο συγκεκριμένος λαός.

Σε όποιον θέλει να φροντίσει την υγεία του και να περιορίσει το βάρος του συνιστούν να λαμβάνει μόνο τόση τροφή ώσπου να αισθανθεί 80% πληρότητα. Το δείπνο πρέπει να γίνεται πριν τις 8μμ και να αποφεύγονται τα επιδόρπια μετά απ’ αυτό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται ένα κομμάτι φρούτου. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ δεν επιτρέπονται, ενώ ο ύπνος θα πρέπει να ξεκινά πριν τα μεσάνυχτα. Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη συμβουλή είναι ότι επιστημονικές μελέτες δείχνουν κάποια συνάρτηση μεταξύ στέρησης ύπνου και παχυσαρκίας.

Περισσότερα στο diaita.org

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, 19:27