Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το Λύκειο με Άριστα 19,5 και κατά την εισαγωγή της στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε τη πρώτη θέση εισαγωγής κατά σειρά επιτυχίας. Για αυτήν της τη διάκριση έλαβε την πρώτη της υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), καθώς κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών έλαβε 3 επιπλέον υποτροφίες από το ίδιο ίδρυμα.

 Κατά την αποφοίτηση από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο αρίστευσε (Άριστα 9,1) και πρώτευσε μεταξύ των υπολοίπων, γεγονός που της εξασφάλισε υποτροφία του Χαροκοπείου Ιδρύματος για τα δύο μετέπειτα χρόνια Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Διατροφής – Διαιτολογίας στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο, όπου ακολούθησε την κατεύθυνση της Κλινικής Διατροφής. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με Άριστα 9. Από την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών και έπειτα δουλεύει παρέχοντας υπηρεσίες Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, ενώ από τον Ιούνιο του 2007 λειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Κηφισιάς.

 Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει μέρος από το ερευνητικό της έργο σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε περιοδικά και στον τύπο και συμμετέχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Από το 2008 έως το 2010 διατέλεσε Ειδική Γραμματέας Συνδικαλισμού και Οργάνωσης του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και ταμίας της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος τα έτη 2009 & 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης