Έτσι είναι η Xterra. Σε πάει στα βουνά, σε τρέχει παντού, σου κάνει τη ζωή ποδήλατο και μετά σε πετάει στη θάλασσα! Για αυτό και η σημερινή συμβο(υ)λή Xterra είναι σχετικά με την κολύμβηση!

Ξύλο ή στρατηγική;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομαδική κολύμβηση σε αγώνα ανοιχτής θαλάσσης δεν είναι κάτι το καθημερινό για τους περισσότερους αθλητές και δεν μπορείς να το προσομοιώσεις εύκολα σε πισίνα. Το να είσαι στην μέση και να σε χτυπάνε, άθελά τους, δεκάδες χέρια και πόδια δεν είναι εύκολο, για αυτό μπαίνει η Xterra να σου δώσει πολύτιμες συμβουλές.

Το από που θα ξεκινήσεις το κολύμπι έχει μεγάλη σχέση με τους συμμετέχοντες και όλοι θέλουν να αγωνίζονται στην μέση, ώστε να καλύψουν τη μικρότερη δυνατή απόσταση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάς ότι και αυτοί που βρίσκονται στα πλάγια, αμέσως μόλις ακουστεί το πιστόλι του αφέτη, θα προσπαθήσουν να κινηθούν προς το κέντρο. Αν δεν είσαι αρκετά γρήγορος ώστε να ξεχωρίσεις και να γλιτώσεις το ξύλο, θα ζήσεις την πιο στριμωγμένη κολυμβητική εμπειρία που έχεις φανταστεί! Η πρότασή μας για τους κολυμβητές μετρίας ταχύτητας, είναι να ξεκινήσουν από πιο πλάι με τον λιγότερο δυνατό κόσμο και τον περισσότερο χώρο να προσπεράσουν τους πιο αργούς αθλητές.

Η απόσταση είναι μεγαλύτερη, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες. Οι καλύτερες συνθήκες κολύμβησης, οδηγούν σε καλύτερους χρόνους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προστάτεψε το πρόσωπό σου!

Η κλωτσιά στο πρόσωπο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα και μια από τις μεγαλύτερες φοβίες των τριαθλητών. Ο κίνδυνος μειώνεται αισθητά, κολυμπώντας με στυλ catch-up όταν είσαι στο… πάρτυ. Στο στυλ catch-up το ένα χέρι μένει τεντωμένο και το άλλο κάνει μια πλήρη περιστροφή και εναλλάξ! Έτσι το τεντωμένο χέρι προστατεύει το σώμα και το πρόσωπο διαρκώς! Ύστερα, μόλις βρείτε κάποιο κενό, πάτε στο κλασσικό ελεύθερο!

Σκέψου πριν δράσεις

Η επιτάχυνση μέσα στο νερό για να περάσεις κάποιον αθλητή, απαιτεί πολλή ενέργεια, οπότε να είσαι σίγουρος για ποιόν λόγο το κάνεις! Προσπέραση ενός αθλητή δεν θα σε σώσει και ρισκάρεις όταν κάνεις στο πλάι να προσπεράσεις να σε κλείσει κάποιος άλλος αθλητής και να καθυστερήσεις.

Η καλύτερη στιγμή να δώσεις ένταση στο κολύμπι σου, είναι στην αρχή του αγώνα που θα θέλεις να πάρεις καλύτερη θέση στην ομάδα και να βρεθείς στο έξω μέρος ενός γκρουπ που πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα ή με το ρυθμό σου. Έτσι με λιγότερο ξύλο και περισσότερο κολύμπι, σώζεις πολύτιμη ενέργεια και χαίρεσαι τον αγώνα σου.

Καλές Προπονήσεις!

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece θα διοργανώσει για 13η συνεχή χρονιά, τον Χειμερινό Κολυμβητικό Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης στις 22 Νοεμβρίου 2015 μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου για συμμετοχές εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης