Ο πόνος στο πέλμα δεν είναι συχνά το αποτέλεσμα ενός τραυματισμού (π.χ. πτώση, στραμπούληγμα), αλλά τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενης ή υπερβολικής καταπόνησης του πέλματος. Μπορεί να προέρχεται από φλεγμονή του πυκνού συνδετικού ιστού στο πέλμα του ποδιού (ο οποίος καταλήγει στην πτέρνα), γίνεται αισθητός στο κάτω μέρος της πτέρνας και καλείται πελματιαία απονευρωσίτιδα. Τον κίνδυνο εμφάνισης αυτού του προβλήματος επιτείνουν τα παπούτσια με κακή υποστήριξη της καμάρας ή μαλακές σόλες, καθώς και η αυξημένη πίεση στο πόδι.

Επιπλέον πιθανές αιτίες είναι οι σφιγμένοι γαστροκνήμιοι μύες, η καταπόνηση των ποδιών κατά το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, το τρέξιμο σε κατηφόρα ή ανώμαλες επιφάνειες κ.λπ.. Τα οστεόφυτα στην πτέρνα συχνά συνοδεύουν την πελματιαία απονευρωσίτιδα, αλλά γενικά δεν αποτελούν την πηγή του πόνου. Εάν αντιμετωπίσετε κατάλληλα την πελματιαία απονευρωσίτιδα, τα οστεόφυτα πιθανότητα δεν πρόκειται να σας ενοχλήσουν ξανά. Η θυλακίτιδα της πτέρνας (φλεγμονή στο πίσω μέρος της πτέρνας) μπορεί να προκληθεί από σκληρή ή αδέξια προσγείωση στην πτέρνα, ή εξαιτίας πίεσης από τα παπούτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Smart Insole καταπολεμά τον πόνο στο πέλμα, αποφεύγοντας τη φαρμακευτική αγωγή (ενέσεις κορτιζόνης, αντιφλεγμονώδη φάρμακα κ.λπ.). Η δράση του είναι σχετικά γρήγορη και με διάρκεια. Το συγκεκριμένο προϊόν σας προσφέρει 720 ώρες συνολικής λειτουργίας, συνοδεύεται από δύο ειδικούς πάτους gel και δύο νάρθηκες για σωστή εφαρμογή στο πέλμα, ενώ το θεραπευτικό αποτέλεσμα εμφανίζεται άμεσα. Το 2014, το Smart Insole βραβεύτηκε με υψηλό έπαινο ως Καινοτόμο Μη Συνταγογραφούμενο Προϊόν.

Τεχνολογία

Ο πόνος είναι αποτέλεσμα της φλεγμονής του ιστού. Οι υπάρχουσες θεραπείες προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση, χωρίς να παρέχουν συνεχή θεραπεία για την αντιμετώπιση της φλεγμονής.

Ο μοναδικός διπλός μηχανισμός του Smart Insole διακόπτει τη φλεγμονώδη αντίδραση του σώματος και επιταχύνει την επανορθωτική διαδικασία του ιστού, αυξάνοντας την αιμάτωση της περιοχής και οδηγώντας τα κύτταρα σε αναδιάταξη και ανασύνταξη. Το οίδημα και η φλεγμονή του ιστού μειώνεται, και έτσι υποχωρεί και ο πόνος.

Μάθετε περισσότερα για το Smart Insole εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης