Η γυμναστική ειδικά για αν πλησιάζεις τα 40 είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεμίζεις ενέργεια, να διατηρείς τις ορμόνες σου σε ισορροπία και να κρατάς σταθερό το βάρος σου. Ωστόσο, όπως σε όλα, δεν χρειάζονται υπερβολές.

Σύμφωνα με τους personal trainers, τα άτομα άνω των 40, τείνουν να κάνουν και τα περισσότερα λάθη στη γυμναστική τους. Μερικά από αυτά είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραλείπετε την προθέρμανση

Είναι ένα από τα βασικότερα λάθη και αιτίες πίσω από τραυματισμούς. Η προθέρμανση, όπως επίσης και η αποθεραπεία, είναι καθοριστικές για την προπόνηση σας. Ειδικά η αρχή του προγράμματος, είναι απαραίτητα για να προετοιμάσετε το σώμα σας και τον οργανισμό σας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ασκήσεις, χωρίς απότομη επιβάρυνση.

Δεν εστιάζετε σε μυϊκές ομάδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, και για να απολαύσετε το σώμα που θέλετε, είναι σημαντικό οι προπονήσεις σας να έχουν απ’ όλα. Εστιάστε τη μια φορά σε ένα ήπιο αερόβιο πρόγραμμα, συνεχίστε με μια συγκεκριμένη ομάδα μυών που θέλετε να δουλέψετε πχ γλουτούς, και συνεχίστε με ασκήσεις ευλυγισίας και διατάσεις. Μην επιβαρύνεστε, χρειάζεται απλά χρόνος και εστίαση σε συγκεκριμένες ομάδες σώματος, για να δείτε αποτελέσματα. Μείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα σας, και ζητήστε την βοήθεια ειδικών, για εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης.

Δεν κάνετε ασκήσεις για ευλυγισία και διατάσεις

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι pilates και η γιόγκα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ακόμη και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αυτό συμβαίνει επειδή πέρα από χαλάρωση, χαρίζουν καλύτερη εκτέλεση στις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Γυμναστική δεν σημαίνει απαραίτητα να ιδρώνετε και να χάνεται θερμίδες, αλλά να βοηθάτε μύες και αρθρώσεις να παραμένουν σε καλή κατάσταση και υγιείς.

Αν θες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους με πεντανόστιμα και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στην πόρτα σου, μπες στο mynutri.gr!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης