Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMJ Open διαπίστωσε ότι τουλάχιστον αυτό ισχύει, αφού εξέτασε στοιχεία από περισσότερα από 4.300 άτομα ηλικίας 39 έως 67 ετών για μια περίοδο 10 ετών.

Οι συμμετέχοντες από εννέα ευρωπαϊκές χώρες ρωτήθηκαν σχετικά με τη συχνότητα, την ένταση και τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, τα συμπτώματα αϋπνίας, τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου και την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι ασκούνταν τακτικά είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες να έχουν έναν κανονικό νυχτερινό ύπνο έξι έως εννέα ωρών και όσοι άρχισαν να ασκούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης είχαν 21% περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν χωρίς προβλήματα.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η τακτική άσκηση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι επαρκής. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως σαφές αν τα δεδομένα διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), τη γενική φυσική κατάσταση, τη γενική κατάσταση της υγείας και το είδος της άσκησης, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν καλό βραδινό ύπνο.

Η δρ Shalini Parti, επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σεντ Λούις και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου (που δεν συμμετείχε στη μελέτη), δήλωσε ότι η έρευνα μπορεί να δώσει στους επαγγελματίες υγείας νέα εργαλεία για την καταπολέμηση της αϋπνίας παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή.

Αν θες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους με πεντανόστιμα και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στην πόρτα σου, μπες στο mynutri.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης