Αστερία Σταματάκη – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διευθύντρια Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 17:31
Αστερία Σταματάκη – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διευθύντρια Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής
Η Αστερία Σταματάκη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και Διευθύντρια στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της «Κλινικής Διατροφής» του τμήματος επιστήμης Διαιτολογία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Επίσης, το χρονικό διάστημα 2003 - 2012 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στη γαστρεντερολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Έχει ασχοληθεί πολύ με άτομα που πάσχουν από διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος και ιδιαίτερα με ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα.

Μάλιστα έχει υπάρξει μια από τους συγγραφείς του βιβλίου Ιδιοπαθής Φλεγμονώδης Εντερική Νόσος (εκδόσεις Τεχνόγραμμα).

Από το 2001 ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου. Από το 2008, είναι εκπαιδεύτρια - εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Διατροφής στο Ανοιχτό Ίδρυμα εκπαίδευσης.

‘Έχει παρακολουθήσει και υπάρξει ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια και ημερίδες. Οι ανακοινώσεις της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε καταξιωμένα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη διατροφική-ψυχοεκπαιδευτική προσέγγιση στη χρόνια παχυσαρκία και την τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, η Αστερία Σταματάκη αρθρογραφεί σε ποικίλης ύλης περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο, συμμετέχει ως προσκεκλημένη σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δίδοντας διατροφικές συμβουλές.

*Το 2014 εκδόθηκε το βιβλίο της που έχει γράψει μαζί με τον Κων/νο Ξένο,

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ **SUPER **FOODS. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις

ΔΙΟΠΤΡΑ.*

Σταματάκη Αστερία, Msc

Μsc στην Κλινική διατροφή

διαιτολόγος - διατροφολόγος

Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής

www.astamataki.gr

τηλ.6974881899 - 2106424200

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 20:35