Νζέιμ Τόνι, Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 11:50
Νζέιμ Τόνι, Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ο Νζέιμ Τόνι μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2004 στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.ΤΕΙ-Κρήτης (παράρτημα Σητείας). Από το 2001 έως το 2003 διετέλεσε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Διατροφής και Διαιτολογίας Α-ΤΕΙ Σητείας.

Παρουσίασε τη διπλωματική του εργασία σε ερευνητικό επίπεδο με θέμα «Ανάλυση για υπολείμματα οργανοχλωριωμένων φυτοφαρμάκων σε τρίχες από πληθυσμούς της Κρήτης και του Λιβάνου για το προσδιορισμό του επίπεδου μόλυνσης σε DDT και HCH που έχουν μεγάλη συσχέτιση με τη διατροφή των πληθυσμών αυτών» με βαθμό «άριστα» η οποία και δημοσιεύτηκε σε διάφορα επίσημα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού (Lindane, DDT and its metabolites levels in the hair of Lebanese and Cretan population) (www.eurotox.com).

Πρακτική


Το 2004 έλαβε χώρα η πρακτική του άσκηση στο τμήμα Διατροφής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης. Συμμετείχε στη παρακολούθηση της διαιτητικής ρύθμισης ασθενών με παθήσεις του πεπτικού συστήματος, στομάχου, εντέρου, ήπατος, χοληδόχου κύστεως, παγκρέατος, καρδιαγγειακού συστήματος, αίματος, ουροποιητικού συστήματος, μεταβολισμού (παχυσαρκία, διαβήτης, οστεοπόρωση, δυσλιπιδαιμία κ.α.) και παιδιών με υπερκινητικότητα/αυτισμό στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μια πληθώρα σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων με θεματολογία που αφορούν την διατροφή, την άσκηση και την υγεία.

Από τις αρχές του 2004 έως το τέλος του 2006 εργάστηκε ως προϊστάμενος διαιτολογικού τμήματος του ινστιτούτου αδυνατίσματος BODYLINE Ηρακλείου Κρήτης.

Ήταν υπεύθυνος οργανωτικής επιτροπής της Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2007 στο Α.ΤΕΙ Ηρακλείου, η οποία διοργανώθηκε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.ΤΕΙ-Κρήτης (παράρτημα Σητείας) και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής.

Εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) τo Νοέμβριο του 2009. Από το Οκτώβριο του 2007 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 2012 ίδρυσε την επιστημονική ομάδα του mydiatrofi που την αποτελούν καταρτισμένοι Επιστήμονες στον τομέα της διατροφής, της άθλησης και της αισθητικής με σκοπό την προαγωγή της επιστήμης της διατροφής και την ορθή ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας, ομορφιάς και ευεξίας.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ικάρου 26 Νέα Αλικαρνασσός
Ηράκλειο- Kρήτη
e-mail: njeimtoni@mydiatrofi.gr
Τηλέφωνο: 2810223529
http://www.mydiatrofi.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 13:19