Γράφει η Απέργη Κυριακή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Μια ακόμα συνταγή – λύση για του τι μπορούν να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο. Απλή και εύκολη εκτέλεσή της, μας απομακρύνει από την επιλογή του έτοιμου. 

Συστατικά:

  • 225 γρ. βρώμη
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι ή μείγμα μυρωδικών
  • ½ κ.γ. φυσικό θαλασσινό αλάτι ή καπνιστό αλάτι
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 ml νερό
  • 1 κ.γ. σουσάμι ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το σουσάμι) και τα ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε λεπτή στρώση 2 εκατοστών, χαράσσουμε την ζύμη σε τετράγωνα κρακεράκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* βαθμούς.

Πηγή: diatrofi.gr