Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Κακά τα ψέματα η αθλητική απόδοση επηρεάζεται από τη γενετική προδιάθεση (αυτό που όλοι λέμε ταλέντο) αλλά και την επίδραση των γονιδίων στις προσαρμογές από την προπόνηση. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αθλητική σου απόδοση είναι η διατροφή, η ξεκούραση, τα συμπληρώματα, τεχνική, οι στόχοι, η θέληση, το βάρος, η δύναμη, η φυσιολογία, η αντοχή, η προσωπικότητα, η εμπιστοσύνη στον προπονητή, το περιβάλλον προπόνησης, η ηλικία και οι αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν θέλεις να αυξήσεις την αθλητική σου απόδοση, συνέχισε να διαβάζεις. Υπάρχουν τρεις απροσδόκητοι παράγοντες (εκτός της διατροφής που είναι μέγα κεφάλαιο στην αθλητική απόδοση) που μπορούν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν την αθλητική σου απόδοση.

1 Κατέγραφε την πρόοδό σου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη όσων αθλούνται είναι ότι εστιάζουν σε ένα τελικό στόχο αλλά δεν παρακολουθούν την αθλητική τους απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κράτα ημερολόγιο των προπονήσεων σου. Μην καταγράφεις μόνο τις επαναλήψεις και το αν έπιασες τους στόχους σου, γράψε και πώς αισθάνεσαι. Παρακολουθώντας το πως νιώθεις όταν κάνεις προπόνηση θα καταφέρεις να ενισχύσεις την αθλητική σου απόδοση, γιατί θα γνωρίζεις πότε δυσκολεύτηκες, αν κάποια άσκηση ήταν εύκολη ή δύσκολη, πότε χρειαζόσουν διάλειμμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης