Είναι γνωστό πως μόνο ο συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης είναι αυτός που μπορεί να σου χαρίσει το σώμα των ονείρων σου, αλλά σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πιο είναι πιο σημαντικό: η δίαιτα ή η γυμναστική.

Η απάντηση έρχεται από έναν επιστήμονα στις ΗΠΑ, ο οποίος σε άρθρο του στους New York Times εξηγεί πως η διατροφή τελικά είναι το πιο σημαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής παιδιατρικής του University School of Medicine, Aaron E. Carroll γράφει στο άρθρο του: «Αν θέλεις να έχεις ένα υγιές βάρος, αυτά που τρως είναι πολύ πιο σημαντικά από τη γυμναστική που κάνεις».

Το παράδειγμα που έδωσε ο καθηγητής ήταν ότι χρειάζονται 30 λεπτά άσκησης για να κάψεις 350 θερμίδες. Αυτά τα 30 λεπτά πολλοί άνθρωποι δεν τα έχουν ή δεν μπορούν να τα αφιερώσουν καθημερινά. Επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να κόψουν τις ίδιες θερμίδες από την διατροφή τους απλά σταματώντας να πίνουν, για παράδειγμα, δύο αναψυκτικά την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής λέει πως διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως η αυξημένη γυμναστική δεν έχει δείξει μείωση της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ. καθώς αυτή μπορεί και να αυξήσει την όρεξη αντί να την κόψει.

Το μεγαλύτερο λάθος που πιθανά κάνει κάποιος που γυμνάζεται και δεν χάνει κιλά, είναι γιατί  θεωρεί πως επειδή καίει θερμίδες στην άθληση, αυτό σημαίνει πως μπορείς να τρώει ό,τι θέλει.

Αυτό δεν ισχύει και ο καθηγητής εξηγεί πως σίγουρα είναι σημαντική η άθληση για να έχει κανείς ένα υγιές σώμα, αλλά χωρίς μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς παχυντικές τροφές είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και για το αδυνάτισμα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης