Ο Χριστόφορος Σιαμήτρος είναι ένας νέος που κατάφερε να κάνει την μεγάλη αλλαγή στη ζωή του χάνοντας τα περιττά κιλά  που είχε χρόνια. Ακολουθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε με την οποία ο ίδιος επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μας όλα εκείνα που τον έκαναν να αντιδράσει στο τρόπο ζωής που ζούσε, να αλλάξει το τρόπο με τον οποίον τρεφόταν αλλά και να εντάξει τη γυμναστική στη ζωή του.

Στην προσπάθεια απώλεια βάρους σε βοήθησε κάποιος ; Από που ενημερώνεσαι για διατροφή και γυμναστική ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην όλη προσπάθεια δεν με βοήθησε κάποιος. Δεν πήγα ούτε σε διατροφολόγο ούτε σε personal training.Η βοήθεια μου ήταν το Internet και τα πάρα πολλά site που υπάρχουν για το γενικό fitness-wellnes. Αν θα μπορούσα να πω κάποιο συγκεκριμένα θα ήταν  το Bodybuilding.com το οποίο είναι πάρα πολύ ψαγμένο και προσφέρει άπειρη βοήθεια για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για το bodybuilding.

Το συνολικό βάρος που έχασα είναι 55 κιλά. Θυμάμαι την μέρα κιόλας 18/10/2012 που ανέβηκα στην ζυγαριά και αυτή έδειξε 133 κιλά. Ήταν η μέρα που το πήρα απόφαση. Και μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013 είχα φτάσει στα 78 κιλά.

Ποια πιστεύεις ότι ήταν τα λάθη που έκανες και σε οδήγησαν στο να έχεις όλο αυτό το παραπάνω βάρος ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Τα λάθη μου ήταν αμέτρητα. Ζούσα για το φαγητό και το έβλεπα καθαρά σαν ευχαρίστηση. Πάντα ήθελα να τρώω πράγματα που μου άρεσαν. Σίγουρα πάρα πολύ απ’έξω φαγητό(πίτσες-σουβλάκια) και η μεγαλύτερή μου εξάρτηση, τα αναψυκτικά. Μέσα στην μέρα μου έπινα 1,5 λίτρο κόκα κόλα και αυτό ήταν το ελάχιστο. Όποιον κοντινό μου άνθρωπο ρωτήσετε θα σας πει για τον εθισμό μου στα αναψυκτικά και καλύτερα απ’όλους η μητέρα μου που άνοιγε τα ντουλάπια μου και πέφταν πάνω της γιατί ήταν τόσα πολλά τα άδεια κουτιά που με το ζόρι χωρούσαν. Επίσης ένα πολύ μεγάλο λάθος(το οποίο το έχω ακόμα) είναι ότι τρώω μέχρι σκασμού. Δεν σταματούσα στο χορτασμένος, πάντα συνέχιζα στα πρόθυρα λιποθυμίας. Η συμβουλή μου προς τον κόσμο είναι, μακριά από χυμούς, αναψυκτικά γιατί είναι αχρείαστη ζάχαρη, να τρώτε για να ζείτε και όχι να ζείτε για να τρώτε και σίγουρα να σηκώνεστε από το τραπέζι όταν είστε γεμάτοι αλλά θα μπορούσατε να φάτε και άλλο.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση για αλλαγή ; και τι σε κρατάει motivated ;

Θα σας πω πως ξεκίνησαν όλα. Δεν ξεκίνησα με σκοπό να χάσω κιλά. Περνούσα μια πολύ δύσκολη οικογενειακή φάση με το διαζύγιο των γονιών μου το οποίο έπεσε ακριβώς μαζί(με μια βδομάδα διαφορά) με τον δικό μου χωρισμό με την πρώτη μου σοβαρή σχέση μετά από 1μιση περίπου χρόνο η οποία τελείωσε άσχημα(όλοι πιστεύω καταλαβαίνετε χαχα).Έτσι άρχισα να βγαίνω από το σπίτι το βράδυ για να ξεχνιέμαι έχοντας μαζί μου το κινητό μου τα ακουστικά μου και τα τσιγάρα μου. Περπατούσα πολύ ώρα και χανόμουν στις σκέψεις μου. Αφου το έκανα κάθε βράδυ έτυχε εκείνο το πρωινό της 18ης Οκτωβρίου να ανεβώ στην ζυγαριά και να δω 133 κιλά. Εκεί λοιπόν ήταν που το μυαλό μου έκανε αυτό το ‘’κλικ’’ που λέμε και σκέφτηκα ότι αφού περπατάω κάθε βράδυ θα μπορούσα να τρώω και πιο σωστά έτσι ώστε να κάνω κάτι για μένα και σίγουρα κάτι που θα  μου κρατούσε το μυαλό απασχολημένο από όλα μου τα προβλήματα .Έτσι ενθουσιάστηκα και έδινα το 110% της προσοχής μου στον εαυτό μου(ξέρω ακούγεται εγωιστικό αλλά είναι αναγκαίο).Έθεσα στόχο και δεν σταμάτησα μέχρι να τον καταφέρω. Τότε το motivation μου ήταν όλοι όσοι με χλευάζανε και γελούσαν μαζί μου για τα κιλά μου. Τώρα το motivation μου είναι ο παλιός χοντρός Χριστόφορος και τι κατάφερε να κάνει.

Πως ήταν το πρόγραμμα της ημέρας σου ; που έδινες μεγαλύτερη προσοχή; και τι σε δυσκόλεψε περισσότερο ;

Το πρόγραμμά μου δεν ήταν κάτι τρομερό. Όλη μέρα στο σπίτι ήμουν(προφανώς γιατί ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω έξω έτσι όπως ήμουν) και το βράδυ, αλλά κάθε βράδυ έβγαινα και περπατούσα στην γειτονιά για καμιά ώρα στην αρχή. Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο και αυτό που δυσκολεύει όλους τους ανθρώπους με το ίδιο ‘’πρόβλημα’’ που είχα είναι ότι αρνείσαι ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν το πιστεύεις καθόλου ότι όντως μπορείς και γενικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να σπάσεις τις συνήθειές σου. Να βγεις από την ζώνη της άνεσής σου είναι για μένα το πιο δύσκολο πράγμα, αλλά κάνοντάς το είδα ότι συμβαίνουν μαγικά πράγματα όταν βγεις από αυτή την ζώνη. Οπότε σίγουρα το πιο δύσκολο είναι να αποδεχτείς ότι έχεις ‘’πρόβλημα’’ και μετά να πάρεις απόφαση ότι θα κάνεις κάτι γι’αυτό.

Σήμερα πόσο ζυγίζεις και τι στόχο έχεις για το μέλλον ;

Σήμερα ζυγίζω 90 κιλά και ασχολούμαι πλέον με το bodybuilding, ένα άθλημα που σου μαθαίνει εγκράτεια, πειθαρχία, αποφασιστικότητα και πάρα πολλά άλλα. Αγαπάω αυτό που κάνω αν και το κάνω για λίγο καιρό. Είναι ένα άθλημα, γιατί είναι άθλημα, αλλά είναι επίσης και εξίσου και μια μορφή τέχνης. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ όσον αναφορά το σώμα μου αλλά καθώς ασχολείσαι μαθαίνεις πάρα πολλά καινούργια πράγματα και επιστήμες όπως είναι η διατροφή. Είναι ένα άθλημα στο οποίο ο σκοπός του είναι να γίνεσαι καλύτερος μέρα με την μέρα και ουσιαστικά αυτός είναι και ο σκοπός του ανθρώπου, να προχωράει μπροστά. Είναι επίσης και ατομικό άθλημα και θα το χαρακτήριζα και μοναχικό οπότε κολλάει στον χαρακτήρα μου. Στόχος μου είναι να καταφέρω, πρώτα ο Θεός, να ανέβω κάποια στιγμή στην σκηνή. Αν δεν τα καταφέρω θα συνεχίσω να το κάνω με την ίδια αγάπη που το κάνω και τώρα.

Ποιο είναι το μήνυμα για τους ανθρώπους που διαβάζουν αυτή τη στιγμή τη συνέντευξη;

Πολλά πολλά πράγματα θέλω να πω στους ανθρώπους που μας διαβάζουν τωρά. Απλά αυτό που θέλω πραγματικά να τους πω και είναι και αυτό που βοήθησε εμένα είναι να μην φοβηθούν να βγουν από τις συνήθειές τους. Εκεί είναι που όλα ξεκινάνε και εκεί είναι που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Μπορείτε να το κάνετε, δεν λέω ότι θα είναι εύκολο, απλά λέω σαν άνθρωπος που το έχει κάνει, ότι αξίζει πραγματικά. Μια μικρή ιστορία για να κλείσω και για να καταλάβει ο κόσμος γιατί λέω και ξαναλέω ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα μόλις βγούμε από την ζώνη της άνεσής μας. Όταν ήμουν χοντρός, ξάπλωνα στο κρεβάτι το βράδυ και έλεγα πριν κοιμηθώ, μακάρι να ξυπνήσω το πρωί και να είμαι λεπτός. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Και όταν βγήκα από την ζώνη που ένιωθα άνετα, με τα σουβλάκια μου και τα αναψυκτικά μου, κατάφερα να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Μπορείτε και θα τα καταφέρετε. Τα όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα, τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι πραγματικότητα με σκληρή δουλειά.!!!

To βίντεο του Χριστόφορου με τα μηνύματα που θέλει να περάσει στο κόσμο που είναι στη θέση που ήταν και εκείνος.



Επιμέλεια: Τόγιας Κων/νος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης