Εάν θέλεις να είσαι υγιής και να ζήσεις περισσότερο δεν χρειάζεται να «χτυπηθείς» στα μηχανήματα του γυμναστηρίου. Καθώς διαβάζεις αυτό το άρθρο κάνε κάτι απλό: σήκω από τη θέση σου!

Μπορείς να ζήσεις περισσότερο χωρίς γυμναστήριο: κοίτα απλώς ποιοι άνθρωποι ζουν περισσότερο στον κόσμο. Οι άνθρωποι με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής δεν τρέχουν μαραθώνιους ή δεν πηγαίνουν σε γυμναστήρια. Αντ ‘αυτού ζουν σε περιβάλλοντα που τους ωθούν συνεχώς να βρίσκονται σε κίνηση, χωρίς καν να το σκεφτούν. Αυτό σημαίνει ότι καλλιεργούν κήπο, περπατούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν έχουν ανέσεις όπως π.χ. ασανσέρ για να ανέβουν στο σπίτι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές της Blue Zones κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική φυσική κίνηση, κυρίως το περπάτημα, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να ενισχύσεις τη μακροζωία σου.

Τι είναι η Blue Zones

Ο όρος Blue Zones δίνεται σε γεωγραφικές περιοχές που φιλοξενούν ορισμένους από τους παλαιότερους ανθρώπους του κόσμου. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον συγγραφέα Dan Buettner, ο οποίος μελέτησε περιοχές του κόσμου στις οποίες υπάρχει αυξημένη μακροζωία. Ονομάζονται Blue Zones επειδή, όταν ο Buettner και οι συνεργάτες του αναζητούσαν αυτές τις περιοχές, έκαναν μπλε κύκλους γύρω τους σε έναν χάρτη. Στο βιβλίο του The Blue Zones, ο Buettner περιγράφει πέντε γνωστές περιοχές Blue Zones:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 Ικαρία (Ελλάδα): Σε αυτό το ελληνικό νησί οι κάτοικοί της ακολουθούν μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί και εγχώρια λαχανικά. Επίσης, δεν έχουν στρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης