Η γυμναστική στο νερό θεωρείται το απόλυτο μέσο ενδυνάμωσης αλλά και αποκατάστασης , προσδίδοντας ταυτόχρονα απεριόριστα οφέλη και απόλυτη αποφυγή τραυματισμών.

Η άσκηση στο νερό παράλληλα έχει τρομερή χρησιμότητα στον τομέα της αποκατάστασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε για να βελτιώσει την φυσική ικανότητα των ατόμων, την αθλητική βελτίωση, την αποκατάσταση ασθενών, είτε για συνδυασμό όλων αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν είμαστε στο νερό σε βάθος έως τους ώμους, το βάρος του σώματος μειώνεται κατά 90%. Το νερό μειώνει τις δυνάμεις που ασκούνται στους μύες και στις αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στα άτομα να κινηθούν σε μεγαλύτερο εύρος με λιγότερο πόνο. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που εκτός των νέων αθλητών, οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες γυναίκες επιλέγουν αυτήν την ασφαλή τη μέθοδο εκγύμνασης.

Μην ξεχνάμε και την νέα τάση baby swimming οπού μωράκια μαζί με τις μανούλες τους απολαμβάνουν την γυμναστική στο νερό.

Μάλιστα, η γυμναστική στο νερό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να «χτίσετε» γερή καρδιά καθώς όταν βρίσκεστε μέσα στο δροσερό νερό, το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα με πιο γρήγορο ρυθμό, ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία του σταθερή. Επομένως, με ένα αερόβιο aqua πρόγραμμα, έχετε σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως συμβαίνει και με κάθε συχνή και διαρκή μέθοδο εκγύμνασης, η άσκηση στο νερό είναι ένα ιδανικό αγχολυτικό. Η άσκηση δίνει το ερέθισμα στον εγκέφαλο να απελευθερώσει χημικές ουσίες που κάνουν το σώμα να νιώσει καλά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο ασκούμενος αισθάνεται ήδη μία μεγάλη χαρά από το γεγονός ότι έχει βρεθεί στην πισίνα ή στη θάλασσα.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η άσκηση στο νερό, είναι ότι δεν απαιτείται κάποιου είδους ιδιαίτερος ή ακριβός εξοπλισμός.

Εξαιτίας της αντίστασης του νερού, ακόμα και τα προγράμματα που πραγματοποιούνται σε στάθμη ύψους ως τη μέση ή το στήθος, είναι αρκετά αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση του καρδιαγγειακού και τη μυϊκή ενδυνάμωση.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης