Κοιτάζοντας πίσω στο ταξίδι για την απώλεια βάρους , υπάρχει ένα πραγματικά σημαντικό μάθημα που οι περισσότεροι αγνοούν. Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα του φαγητού ή με το ποιές προπονήσεις πρέπει να ακολουθούμε για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες ή ακόμα με το πώς να καταναλώνουμε λιγότερη ζάχαρη . Το πιο σημαντικό , είναι να μεγιστοποιηθεί το ποσό της ευχαρίστησης που έχει κάποιος στη ζωή του.

Πώς όμως αυτή η φαινομενικά ασήμαντη συμβουλή μπορεί να σχετίζεται  με την απώλεια βάρους?

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ξεκινάτε τη διατροφή ή την άσκηση,  το επίκεντρο της ζωής σας αλλάζει αμέσως . Αντί να επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας κάνουν πραγματικά χαρούμενους, σπαταλάτε τον περισσότερο χρόνο και την ενέργεια σας στην καταμέτρηση των θερμίδων και τον προγραμματισμό των προπονήσεων σας .

Όταν το μυαλό σας απασχολείται με τρόφιμα και θερμίδες, δεν σας επιτρέπει να εστιάσετε σε άλλες πιο σημαντικές πτυχές της ζωής σας, με αποτέλεσμα η ζωή σας να αρχίζει να γίνεται βαρετή έως και κουραστική. Επιπροσθέτως η εφαρμογή μιας δίαιτας σας βάζει ταυτόχρονα και σε μια νοοτροπία στέρησης με αποτέλεσμα να ζείτε με ανικανοποίητες επιθυμίες. Όλα αυτά καταλήγουν στο συμπέρασμα πώς όταν το φαγητό γίνεται η κύρια πηγή της ευτυχίας, τότε τρώμε περισσότερο. Για αυτό τον λόγο πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε μια περιπέτεια απώλειας βάρους για χρόνια ή ακόμα και για δεκαετίες.

Για να σπάσει αυτός ο κύκλος της απογοήτευσης, της στέρησης, της πλήξης, πιθανόν και της πείνας, θα πρέπει να ενσωματώσετε περισσότερες απολαύσεις στη ζωή σας που να μην έχουν σχέση με το φαγητό. Όσο καλύτερα νιώθετε, τόσο λιγότερο θα στρέφεστε προς το φαγητό και επιπλέον η ευχαρίστηση σας θα επηρεάσει και τον τρόπο που τρώτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να ξεκινήσετε όμως αυτό το μονοπάτι, θα έπρεπε να ανακαλύψετε τι σημαίνει ευχαρίστηση για εσάς.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να προσθέσετε περισσότερη ευχαρίστηση στην ημέρα σας:

1. Σκεφτείτε τι σας άρεσε όταν ήσασταν  παιδί: Το να σκέφτεστε τι σας ευχαριστούσε στο παρελθόν σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τι πραγματικά βρίσκεται πίσω από τη επιθυμία σας για φαγητό.

2. Ρωτήστε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν συχνότερα: “Τι μπορώ να κάνω τώρα για να γίνει αυτή η στιγμή πιο ευχάριστη;” Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμη και για τις πιο συνηθισμένες εργασίες (όπως το να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού), οι οποίες όταν συνδυαστούν με την αγαπημένη σας μουσική για παράδειγμα μπορεί να γίνουν πιο ευχάριστες…

3. Προσθέστε διασκεδαστικές στιγμές στην κάθε σας ημέρα: Μπορείτε να  προγραμματίσετε μια συνάντηση με ένα φίλο για μια βόλτα στο πάρκο πριν από την εργασία. Όσο πιο διασκεδαστική είναι η ημέρα σας, τόσο αποποιείστε των σκέψεων περί φαγητού και τόσο περισσότερο βάρος χάνεται!

 Σε συνεργασία με το Diettv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης