Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της προσαρμογής. Μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και πάλι στη καθημερινότητά μας και στο απαιτητικό πρόγραμμα που έχει ο καθένας ξεχωριστά. Μπορούμε όμως, να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά μας με κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες και χόμπι. 

Αποκτούμε μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας ξεκινώντας ένα «ημερολόγιο διάθεσης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις ανερχόμενες τάσεις στον χώρο της ευεξίας είναι το «ημερολόγιο διάθεσης», μία μέθοδος που μας βοηθά να οργανώνουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να βελτιώνουμε τη σχέση μας μαζί του. Εμείς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να αφιερώνουμε λίγο χρόνο καθημερινά, ώστε να καταγράφουμε πώς αισθανόμαστε τη συγκεκριμένη ημέρα, για ποιον λόγο αισθανόμαστε έτσι ή ποιες ήταν οι συνθήκες που προκάλεσαν αυτό το συναίσθημα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη επίγνωση για τις συνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις καταστάσεις και τη διάθεσή μας, ενώ θα μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα συναισθήματά μας.

Πραγματοποιούμε μίνι προπονήσεις και αναθεωρούμε τη στάση μας για τη σωματική άσκηση

Η δικαιολογία που χρησιμοποιούσαμε μέχρι πρόσφατα, όσοι δεν ήμασταν συνεπείς στο ραντεβού μας με τη σωματική άσκηση, ήταν η έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Παρόλα αυτά, μία από τις κορυφαίες fitness τάσεις για το 2022, μας εμπνέει να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας, απολαμβάνοντας μίνι προπονήσεις, δηλαδή έναν συνδυασμό ασκήσεων που μπορούμε να πραγματοποιούμε σε ένα δεκάλεπτο. Συνεπώς, «ξεκλέβοντας» δέκα λεπτά από την πρωινή μας ρουτίνα, αφιερώνοντας δέκα λεπτά από την απογευματινή μας χαλάρωση σε μία μίνι προπόνηση και «κλείνοντας» την ημέρα μας με άλλα δέκα λεπτά γυμναστικής, θα έχουμε συμπληρώσει τον χρόνο που χρειάζεται το σώμα μας, για να παραμένει σε φόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμορφώνουμε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που προστατεύει το περιβάλλον

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η επιθυμία μας για μία καλύτερη διατροφή υπάρχει στη λίστα με τους στόχους μας για το 2022. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως αναδιαμορφώνοντας τη διατροφή μας, μπορούμε συγχρόνως να γίνουμε μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος, αποκτώντας έναν τρόπο ζωής πιο φιλικό προς αυτό. Πώς θα τα καταφέρουμε; Προσπαθώντας να περιορίσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα μέσω της διατροφής μας, εμπλουτίζοντας τα ημερήσια γεύματά μας με περισσότερες φυτικές επιλογές, επιλέγοντας να αντικαταστήσουμε έστω και προσωρινά κάποιο ζωικό προϊόν με μία βιώσιμη εναλλακτική, μειώνοντας τα συσκευασμένα προϊόντα που αγοράζουμε και λέγοντας όχι στο food waste, δηλαδή τη σπατάλη τροφίμων. Κάπως έτσι, όχι μόνο θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, αλλά θα ακολουθήσουμε μία συνήθεια που στοχεύει στο κοινό καλό.

Αναβαθμίζουμε την «ιεροτελεστία» περιποίησής μας κάνοντας yoga προσώπου

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε ζητήματα προσωπικής περιποίησης, η yoga προσώπου είναι μία από τις ανερχόμενες τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς. Πρόκειται για μία ειδικά σχεδιασμένη τεχνική που ανακουφίζει και χαλαρώνει τους μύες του προσώπου, αποβάλλοντας με φυσικό τρόπο το στρες και την ένταση που συσσωρεύουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ασκήσεις face yoga μπορούν σε βάθος χρόνου να βελτιώσουν την όψη μας, λειαίνοντας τις γραμμές, τα σημάδια και τις ρυτίδες που υπάρχουν στο πρόσωπο, δυναμώνοντας τους μύες και ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος. Στο διαδίκτυο υπάρχουν βίντεο που μας δείχνουν αναλυτικά πώς θα πραγματοποιήσουμε τις συγκεκριμένες ασκήσεις, ώστε να χαρίσουμε μία φυσική αναζωογόνηση και ανόρθωση στο πρόσωπό μας.

Όλες οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις συνήθειες που υπόσχονται να φέρουν στην επιφάνεια την καλύτερη δυνατή εκδοχή μας, μέχρι το τέλος του 2022. Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να πραγματοποιούμε ένα μικρό βήμα την ημέρα, μία μικρή αλλαγή, η οποία σταδιακά θα μας οδηγήσει στην κατάκτηση των στόχων μας.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης