Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν ιδιαίτερα τον κόσμο τα τελευταία χρόνια  ήταν η πολύ αδυνατισμένη εμφάνιση της Adele.

Η Adele, μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να χάσει 45 ολόκληρα κιλά αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ κάποιοι επέκριναν τη super star επειδή έχασε πολύ γρήγορα βάρος (ή και μόνο επειδή έχασε βάρος), άλλοι εντυπωσιάστηκαν με τη δραματική μεταμόρφωση της.

Λέγεται ότι η τραγουδίστρια ακολούθησε ένα πρόγραμμα διατροφής γνωστό ως δίαιτα sirtfood. Και παρόλο που η Adele έκτοτε αρνείται ότι η δίαιτα ήταν το κλειδί για την ακραία απώλεια βάρους της, άλλες γνωστές προσωπικότητες, όπως η Pippa Middleton και ο Ιρλανδός μαχητής του UFC Conor McGregor, έχουν επίσης συνδεθεί με τη δίαιτα.

Με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, η δίαιτα sirtfood χαίρει μεγάλης δημοτικότητας στη Βρετανία, αλλά η φήμη της αυξάνεται συνεχώς και έξω από αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Sirtfood Diet

Ο θόρυβος γύρω από τη δίαιτα sirtfood ξεκίνησε με ένα βιβλίο με το ίδιο όνομα που κυκλοφόρησε το 2016. Το βιβλίο γράφτηκε από τους Βρετανούς διατροφολόγους Aidan Goggins και Glen Matten, και υποστηρίζει ότι μπορείς «να τρως ενώ διασχίζεις το δρόμο σου για γρήγορη απώλεια βάρους και να απολαύσεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενεργοποιώντας τις μεταβολικές υπερδυνάμεις» των λεγόμενων «sirt» τροφών.

Η θεωρία λέει ότι ορισμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά ενεργοποιούν τις πρωτεΐνες στο σώμα που ονομάζονται σιρτουίνες (sirtuins) , οι οποίες ενεργοποιούν γονίδια που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνα για τη μείωση της φλεγμονής και την αύξηση του μεταβολισμού. Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι αν ακολουθήσεις τη δίαιτα μπορείς να χάσεις έως περίπου τρία κιλά σε επτά ημέρες.

Τι μπορείς να φας στη δίαιτα sirtfood

Για να ξεκινήσεις τη δίαιτα sirtfood, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσεις μια τριήμερη νηστεία με χυμούς. Οι ημέρες 1-3 συνταγογραφούν την κατανάλωση τριών πράσινων χυμών και την κατανάλωση ενός γεύματος εστιασμένου σε εγκεκριμένα τρόφιμα. Αυτά θα πρέπει συνολικά να είναι περίπου 1.000 θερμίδες. Στη συνέχεια, τις ημέρες 4-7, μπορείς να μεταβείς σε δύο πράσινους χυμούς και δύο γεύματα sirtfood την ημέρα για συνολικά περίπου 1.500 θερμίδες την ημέρα.

Μετά από αυτόν τον αρχικό καθαρισμό, θα προχωρήσεις σε ένα καθημερινό πρόγραμμα τριών sirtfood γευμάτων, έναν πράσινο χυμό και δύο προαιρετικά snacks, χωρίς περιορισμούς στις θερμίδες. Τα βιβλία, ιστοσελίδες και blogs προσφέρουν μία ποικιλία από συνταγές για να ακολουθήσεις αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι τα εγκεκριμένα από τη δίαιτα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο επίκεντρο της διατροφής και του πιάτου σου.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης