Από τον Ανδρέα Ζουρδό, Διαιτολόγο διατροφολόγο

Τα περισσότερα περιοδικά του fitness ή lifestyle φιλοξενούν εντυπωσιακές φωτογραφίες με το αψεγάδιαστο σώμα κάποιου διάσημου προσώπου. Η επεξεργασία εικόνας που δέχονται αυτές οι φωτογραφίες πριν δημοσιευτούν είναι πια κοινό μυστικό. Στο περιέχομενό τους φιλοξενούν και άλλες φωτογραφίες αψεγάδιαστων σωμάτων.Οι μεταμορφώσεις “before-after” είναι ένα καλό διαφημιστικό όχημα για την πώληση συμπληρωμάτων. Πόσο όμως απέχουν αυτές οι φωτογραφίες από την πραγματικότητα; Πρόκειται για μία τελειοποιήση της τελευταίας λεπτομέρειας ή κάτι παραπάνω;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρακάτω απόσπασμα η οπτική είναι μέσα από την βιομηχανία του fitness

Εδώ βλέπουμε πως προστίθεται μυική μάζα εύκολα και χωρίς γυμναστική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Και εδώ πώς το άσπρο γίνεται μαύρο στην επεξεργασία εικόνας και πως αυτά τα κόλπα δεν είναι μόνο προνόμια των ξένων περιοδικών.

Με αυτά κατά νου μεταμορφώσεις μπορούν να γίνουν αλλά θέλει αρκετό χρόνο και ποτέ δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου συμπληρώματος αλλά ενός συνδυασμού θέλησης, κατάλληλης διατροφής και γυμναστικής. Το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε από τα παραπάνω βίντεο είναι πως η τελειομανία στην εικόνα του σώματος είναι μία νοοτροπία που οδηγεί σε μη ρεαλιστικούς στόχους και στην απογοήτευση. Οι θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να μας δώσουν ένα πιο όμορφο, πιο υγιές σώμα, αλλά αυτό θέλει υπομονή και ρεαλισμό.

www.metavolismos.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης